Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ

Απεργούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζητά να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του ιδρύματος οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει παράλληλα απεργιακή συγκέντρωση το πρωί στις 9.00 στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 8), που τελούν υπό κατάληψη, με την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ.

Στο μεταξύ, εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή της ΓΣΕΕ, κατά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών και αλλαγές σε ρυθμίσεις του εργατικού δικαίου.

Στην προσφυγή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι αντίθετα με το συνταγματικό πλαίσιο της χώρας και με διεθνείς συμβάσεις, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Δεκέμβριος, 2012, 9:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr