ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα μεταβιβαστεί -με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων- το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ για επεξεργασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς, ή για παρένθετα πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με αυτούς. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίασή της να τεθεί σε ψηφοφορία το εάν θα ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις ακροάσεις προσώπων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αν. Νεράντζης -στη συνεδρίαση προγραμματισμού του έργου της Επιτροπής- ανακοίνωσε ότι προ τεσσάρων ημερών ζήτησε εγγράφως από τον πρόεδρο της Βουλής να εφοδιασθεί η Επιτροπή με αντίγραφο της δικογραφίας καθώς, όπως είπε, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναφέρει ότι δεν είναι δυνατό μεν να δοθούν αντίγραφα σε βουλευτές, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για θεσμικό όργανο της Βουλής. Νωρίτερα το θέμα των αντιγράφων της δικογραφίας απασχόλησε και τη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι όλοι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και η Βουλή δεν αρνήθηκε αυτό το δικαίωμα. «Όσα λέγονται περί του αντιθέτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Η πλειοψηφία των μελών της Διάσκεψης τάχθηκε κατά της χορήγησης αντιγράφων μεμονωμένα σε βουλευτές επικαλούμενη την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Αντιρρήσεις εξέφρασε μόνον ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, όταν ετέθη το θέμα για το αν θα πρέπει να συνεχίσει ή όχι η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή τάχθηκαν υπέρ, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι θα πρέπει να αποφασίσει η Επιτροπή αν θα τεθεί το ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Δεκέμβριος, 2012, 9:11 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr