Στην Ασπροκκλησιά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Β. Διαμαντόπουλος

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καστοριάς με το βουλευτή Β. Διαμαντόπουλο, συναντήθηκε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ασπροκκλησιάς με αφορμή το νέο κύμα συγχωνεύσεων που ετοιμάζει η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή τρόικα εσωτερικού.

Ο Σύλλογος εξέφρασε:

1. Την αγωνία των κατοίκων για την εδώ και χρόνια «στοχοποίηση» μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής του Δ. Ορεστίδος, με μοναδικό κριτήριο τα αριθμητικά-ποσοτικά δεδομένα.

2. Το διαρκές ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και τις πράξεις στήριξης του σχολείου, ώστε να σταθεί ζωντανή η περιοχή, στην οποία η παραμονή των κατοίκων καθίσταται δυσχερής εξαιτίας της απουσίας και άλλων βασικών υποδομών ( τηλεπικοινωνίες).

Τις ίδιες αγωνίες και την παρόμοια αδιέξοδη κατάσταση, τηρουμένων των αναλογιών, εξέφρασαν και ανέλυσαν εμπεριστατωμένα οι υπεύθυνοι του Παραρτήματος του ΤΕΙ Καστοριάς σε πρόσφατη επίσκεψή μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θεωρεί ότι:.

1. Η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που στηρίζεται αποκλειστικά σε λογιστικά-οικονομοτεχνικά κριτήρια οδηγεί στη συρρίκνωση της Δημόσια εκπ/σης και την αλλοίωση του χαρακτήρα και των στόχων της. Τη μετατρέπει από κοινωνικό αγαθό, σε πεδίο κέρδους και εκμετάλλευσης ιδιωτών χορηγών. Το υποτιθέμενο «οικονομικό όφελος» επιφυλάσσει πλειάδα αρνητικών παράπλευρων συνεπειών τόσο για την Παιδεία όσο και για την κοινωνία.

2. Για τον ορθολογικό σχεδιασμό του εκπαιδευτικού χάρτη η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει τις οριζόντιες λογικές ( οριζόντιες συγχωνεύσεις, οριζόντιες καταργήσεις, οριζόντιες περικοπές κτλ) και ν΄ αναστείλει ισοπεδωτικούς σχεδιασμούς (σχέδιο Αθηνά, συγχωνεύσεις Α/θμια και Β/θμια), οι οποίοι δεν υπολογίζουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης και των κοινωνιών.

3. Είναι απόλυτα αναγκαίο να ανοίξει ένας αληθινός διάλογος χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, με τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς, για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού χάρτη σε όλη την εκπαιδευτική πυραμίδα (Α/θμια, Β/θμια, Γ/θμια).

4. Να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι -παιδαγωγικοί, εκπαιδευτικοί, τοπογεωγραφικοί, αναπτυξιακοί- ώστε το τελικό αποτέλεσμα να στηρίζει απαρέγκλιτα τη Δημόσια Δωρεάν Εκπ/ση και να είναι σε πλήρη αντιστοίχιση με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Καστοριά 8-12-2012

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Δεκέμβριος, 2012, 6:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr