ΟΕΚ: Στον «αέρα» 100.000 δικαιούχοι δανείων

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» βρίσκονται περίπου 100.000 δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου.

Την περίοδο 2002-2008 κατεγράφη έκρηξη δανειοδότησης με κόστος περίπου 380 εκ ευρώ για τον Οργανισμό. Πρόκειται για δάνεια 15ετούς διάρκειας με κάλυψη του επιτοκίου μέσω του ΟΕΚ από 50 έως και 100% για 9 χρόνια.

Τώρα οι συναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εξετάζουν την προώθηση ρύθμισης όπως ισχύει για τα κοινά στεγαστικά, ενώ αναζητείται φόρμουλα ώστε να μην θιγεί η δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου. Ωστόσο, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που επιχειρούν συνολικά οι τράπεζες, ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέρονται να προτείνουν στους δικαιούχους νέα σύμβαση, μέσω της οποία όμως χάνουν το δικαίωμα της επιδότησης.

Η απόφαση για κατάργηση του ΟΕΚ προτού διευθετηθούν οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, ο Οργανισμός έχει σταματήσει να καταβάλλει στις τράπεζες την επιδότηση επιτοκίου των δανείων που έχουν λάβει οι δικαιούχοι.

Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν, ότι οι τράπεζες θα στραφούν είτε προς την περιούσια του Οργανισμού είτε μονομερώς προς τους δικαιούχους.

Το υπουργείο Εργασίας, έχει διαβεβαιώσει ότι στις αρχές του νέου έτους θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για τις δράσεις τόσο της Εργατικής κατοικίας όσο και της Εργατικής Εστίας που επίσης καταργήθηκε, καθώς θα ενταχθούν στον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συνεχιστεί η υλοποίηση τόσο αυτού του προγράμματος, όσο και άλλων κεντρικών δράσεων. Ήδη έχουν καταργηθεί οι εργοδοτικές εισφορές προς τους δύο Οργανισμούς ύψους 200 εκ ευρώ ετησίως μόνο για τον ΟΕΚ, ενώ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας επισημαίνει ότι τα οικονομικά βρίσκονται σε οριακό σημείο, προσθέτοντας με νόημα ότι το ζητούμενο δεν είναι η νομική διευθέτηση του ζητήματος, αλλά η εξασφάλιση της απαιτούμενης οικονομικής επάρκειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Δεκέμβριος, 2012, 2:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr