Παραλογισμός 19,4 δισ. ευρώ σε 37 ΔΕΚΟ…

Χρέος μεγαλύτερο από το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα – Αποκαλυπτικά της στρεβλής κατάστασης η οποία επικρατεί σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι τα ευρήματα που προκύπτουν από την ανάλυση των ισολογισμών 37 ΔΕΚΟ. Με τα συνολικά τους χρέη να ξεπερνούν κατά πολύ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα θα φτάσει φέτος τα 18,5 δισ. ευρώ, εξακολουθούν να λειτουργούν απλώς και μόνο επειδή θα δανειστούν -κατά κανόνα με την εγγύηση του παραπαίοντος Δημοσίου- πάνω από 1,6 δισ. ευρώ φέτος.

Τα κεφάλαια αυτά, συν τις απαραίτητες κρατικές επιχορηγήσεις, θα «αιμοδοτήσουν» υψηλές μισθοδοσίες και άλλες παροχές. Σήμερα, υπολογίζεται ότι ο μέσος μεικτός μισθός στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι πίσω από αυτές τις απολαβές δεν κρύβονται και εργαζόμενοι με μέσες ονομαστικές μηνιαίες αποδοχές 900 ευρώ. Υπάρχουν, πάντως, και οργανισμοί με ετήσιο τζίρο της τάξης των… 750 ευρώ, που πληρώνουν συνολικούς μισθούς ύψους 2,7 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, όμως, τα χρέη των ΔΕΚΟ έφτασαν τα 19,4 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα μισά από αυτά να προέρχονται από τον ΟΣΕ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Αύγουστος, 2010, 10:44 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr