Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Υπουργείου για τη διαθεσιμότητά τους, θα προχωρήσουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί οι 17 εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ειδικότητας Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού, μετά την διαγραφή τους, από το Εθνικό Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Κοζάνης θα συμμετέχει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Δεκεμβρίου 2012 στην καθολική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ θα καταθέσει πρόταση στον Δήμαρχο Κοζάνης για την αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και την από κοινού συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα αναμένεται και η συνάντηση με τους βουλευτές της περιοχής στους οποίους έχει ήδη επιδοθεί πρόσκληση για να συζητηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και η στάση των ίδιων στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ σε γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Επίσης καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κοζάνης στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας και πορεία στα δικαστήρια όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση των εργαζομένων του δήμου Κοζάνης.zougla.gr