Ρ.Μακρή : «Εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης για τη θέρμανση των σχολείων, βέβαιη παρακμή της εκπαίδευσης»

Ραχήλ Μακρή - Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης - Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σοβαρό είναι το πρόβλημα πολλών Δήμων της χώρας και ειδικότερα της Δυτικής Μακεδονίας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες για τροφοδότηση με πετρέλαιο των σχολείων της περιοχής τους. Οι περικοπές στους πόρους έχουν δημιουργήσει ήδη σοβαρότατα προβλήματα και αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την κεντρική πολιτεία, όπως αναφέρουν σχετικά οι Δήμαρχοι, σε λίγο καιρό θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες για θέρμανση των σχολείων.

Από την απάντηση του Υπουργού εσωτερικών σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή διαφαίνεται η εγκληματική αδιαφορία της συγκυβέρνησης της τρόικα για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Με την απαράδεκτη και αντικοινωνική πολιτική της, η συγκυβέρνηση βάζει στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων σε μια περιοχή όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ήδη επικρατούν δυσχερείς καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Η εκπαίδευση και οι συνθήκες διδασκαλίας των μαθητών καθίστανται ανεπαρκείς, κάτι που θα οδηγήσει σε ενδεχομένη διακοπή της παρεχόμενης εκπαίδευσης, διάλυση της παιδείας ειδικά σε μικρές σχολικές μονάδες και παραμεθόριες περιοχές, ενώ είναι θέμα χρόνου να μπει ταφόπλακα στη δημόσια εκπαίδευση.

Και ενώ το Υπουργείο στην απάντηση αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση σχολείων που βρίσκονται σε ψυχρές περιοχές και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης σε συζήτηση Επίκαιρης ερώτησης τον Σεπτέμβριο για το επίδομα θέρμανσης είχε δεσμευθεί ότι θα ζητούσε από την ΚΕΔΕ το κονδύλι που θα προέκυπτε από τη διαφορά του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, για τα σχολεία, σήμερα γονείς σε σχολεία της Φλώρινας βάζουν χρήματα για να θερμανθούν τα παιδιά τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επανεξετάσει το ζήτημα χρηματοδότησης των Δήμων για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε πετρέλαιο, είτε με αφορολόγητο πετρέλαιο, είτε με αύξηση των πόρων, άλλως θα βρεθούμε προ τετελεσμένων καταστάσεων στην δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση. Η διαχείριση της κατάστασης είναι άκρως απαράδεκτη και τυχοδιωκτική, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Δεκέμβριος, 2012, 8:37 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr