Επιδοτούμενα σεμινάρια για 4.900 μηχανικούς και τεχνικούς κλάδων μεταλλευτικού – πετρελαίου και φυσικού αερίου

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 –

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για 4.900 ανέργους μηχανικούς και τεχνίτες του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα και μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2014 ανά τη χώρα πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Η συγκεκριμένη δράση φέρει τον τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β’ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση» και θα υλοποιηθεί στις Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου. Σκοπός της είναι η ενίσχυση των ανέργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών (ΜΜΜ, ΜΜ, ΘΜ, ΧΜ) στον μεταλλευτικό κλάδο και στον κλάδο άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και η σύζευξη της κατάρτισης με τις ανάγκες σε εξειδίκευση που απαιτεί η παραγωγική βάση της οικονομίας.

Η κατάρτιση θα γίνει με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης (training voucher). H επιταγή θα χορηγείται στον εκπαιδευόμενο από το ΤΕΕ και θα ανέρχεται στο ποσό των 4.240 ευρώ, από τα οποία 2.000 θα παίρνει ο εκπαιδευόμενος και 2.240 το ΚΕΚ που υλοποιεί το σεμινάριο. Ο εκπαιδευόμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το ΚΕΚ όπου θα παρακολουθήσει πρόγραμμα.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε δέκα γνωστικά αντικείμενα και είναι διάρκειας 400 ωρών. Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από ΚΕΚ πιστοποιημένα στη θεματική περιοχή «Επαγγέλματα Τεχνικά και Μεταφορών».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται η υποχρεωτική απασχόληση του 30% των καταρτισθέντων για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια στις επιχειρήσεις – φορείς που θα συμβληθούν με τα ΚΕΚ για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης. Η πρόσληψη θα γίνει το αργότερο μέσα σε διάστημα 30 ημερών από το τέλος της κατάρτισης και θα αφορά απασχόληση τουλάχιστον 4 μηνών.

Αντικείμενα κατάρτισης
Η κατάρτιση αφορά απόκτηση δεξιοτήτων στον παραγωγικό τομέα Β’ της Οικονομίας -Ορυχεία, Μεταλλεία, Πετρέλαιο- και ειδικότερα στις εξής δύο ομάδες θεματικών αντικειμένων:
* Ομάδα Α’ (απευθύνονται σε τεχνίτες)
– Παραγωγική διαδικασία στη βιομηχανική επεξεργασία των ορυκτών πρώτων υλών
– Επιφανειακές εξορυκτικές εργασίες
– Χειρισμός κινητών μηχανημάτων – μηχανήματα έργου
– Οργάνωση και διοίκηση τμημάτων παραγωγής εργοταξίου
– Χειρισμός μονάφων παραγωγής πετρελαιοειδών
– Επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων έργου, εκτός αυτοκίνησης
– Επιφανειακή εκμετάλλευση υπαίθριων λιγνιτωρυχείων με τη μέθοδο συνεχούς λειτουργίας

* Ομάδα Β’ (απευθύνονται σε Μηχανικούς Μεταλλείων – Μεταλλουργούς (ΜΜΜ), Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς (ΗΜ), Μηχανολόγους Μηχανικούς (ΜΜ) και Χημικούς Μηχανικούς)
– Εξορυκτική και μεταλλευτική βιομηχανία
– Εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αιτήσεις
Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 12 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://www.voucher.gov.gr.
Στην διεύθυνση αυτή θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και την αίτηση.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ), με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Ο συνολικός προϋπολογισμός της δεν θα υπερβεί το ποσό των 30.576.000,00€, εκ των οποίων το ποσό των 15.288.000,00€ θα διατεθεί στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης και το ποσό των 15.288.000,00€ θα διατεθεί στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Δεκέμβριος, 2012, 6:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr