» ΜΥΗΣΙΣ» η απάντηση στις καταγγελίες για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Για άλλη μία φορά, με μεγάλη πικρία και απογοήτευση είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε επώνυμα σε ανώνυμες καταγγελίες.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι η έκδοση αφορά, συλλογή και αποτύπωση της Αστικής Μουσικής Παράδοσης της Καστοριάς η οποία περιγράφεται στο σχετικό έντυπο και τους δύο μουσικούς ψηφιακούς δίσκους (CD). Αποτελεί πολυετή έρευνα μιας ομάδας ανθρώπων που με πολύ κόπο και χρόνο συνέλεξαν και κατέγραψαν την, κατά ένα μεγάλο μέρος ανέκδοτη έως τώρα, Αστική Μουσική Παράδοση της Καστοριάς, με σκοπό να γίνει γνωστή σε όλους και να παραμείνει ως κληρονομιά σε βάθος χρόνου.

Η χρήση των φωτογραφιών είναι αποκλειστικά διακοσμητική και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν επεξηγηματικές λεζάντες σε αυτές. Η έρευνα της σχετικής έκδοσης ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ. Για όποιες από αυτές υπήρχε πρόσβαση σε κάτοχο ή χρήστη έγιναν οι ανάλογες ενέργειες. (π.χ. Οι “κλεμμένες” από το μουσείο φωτογραφίες, μας έχουν αποσταλεί έπειτα από συνεννόηση με τον απόγονο του Γ. Γκολομπία, κ. Χρήστο Γκολομπία, από το ίδιο το μουσείο). Επαναλαμβάνουμε πως η έκδοση δεν είναι ένα φωτογραφικό λεύκωμα. Είναι μια έκδοση μουσικού και λαογραφικού περιεχομένου. Συνεπώς το οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στην θεματική της έκδοσης είναι απόλυτα αποδεκτό και οπωσδήποτε συζητήσιμο.

Λυπόμαστε για την προσπάθεια σπίλωσης του πονήματός μας από έναν συμπολίτη μας, όταν αυτό, και πέρα από τις προβλέψεις μας, ήταν η αφορμή η Καστοριά να ξανανιώσει έστω για λίγες ώρες και πάλι μια οικογένεια. Δυστυχώς όμως, στον τόπο μας συνεχίζει ακόμη να ισχύει εκείνο το λαϊκό και θυμόσοφο… «ο τρελός, την μηλιά που κάνει μήλα πετροβολάει».

Κρίμα!

Ο σκοπός του Ομίλου μας είναι να παράγουμε πολιτιστικό έργο και προϊόν, σε έναν τόπο παραμελημένο από τους φορείς του Αθηνοκεντρικού κράτους. Θεωρούμε πως έχουμε πετύχει αρκετά στα χρόνια της παρουσίας μας σε αυτό τον τομέα, κάτι που αποδεικνύεται από τα 250-300 ενεργά μέλη της Μυήσεως και τη γενικότερη θέση μας σε δρώμενα πολιτιστικού που ξεφεύγουν από τα όρια του Νομού.

Καλούμε λοιπόν τον «ανώνυμο» συμπολίτη μας, επειδή θα υπάρχει συνέχεια, να συμμετέχει και αυτός στην επόμενη προσπάθειά μας που αφορά στην περαιτέρω καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Σχετική είδηση

Σε αποκαλύψεις προχωρούν για τις τελευταίες παρουσιάσεις της «ΜΥΗΣΙΣ» ανώνυμοι πολίτες ενοχλημένοι από την »κλοπή» πνευματικής ιδιοκτησίας

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/59778

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Δεκέμβριος, 2012, 12:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

10 Σχόλια για “» ΜΥΗΣΙΣ» η απάντηση στις καταγγελίες για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων”

 1. Λεωνίδας

  Προς Περίεργος
  21 Δεκεμβρίου 2012 – 14:10

  Το βιντεάκι σου είναι πολύ δυνατό. Βάλε και άλλα αν έχεις

 2. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΓΙΑ ΤΟΝ Parlapipas
  ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ME THN ΜΥΗΣΙΣ, ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟ SITE.
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΩΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ COPYWRITE ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ SITE ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ!!!!
  ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ… ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ!!!!!

 3. ΣΑΝΕΝΑΚ

  “Τί κακὸ σοῦ ‘ρθε κι ἔτσι δά, Πολύφημε, φωνάζεις,μέσα σὲ νύχτα ἀθάνατη, καὶ μᾶς χαλνᾶς τὸν ὕπνο;
  Ἢ παίρνει σου τὰ πρόβατα κάποιος θνητὸς μὲ ζόρι,
  ἢ σὲ σκοτώνει αὐτὸς μαθὲς μὲ δύναμη ἢ μὲ δόλο ;”

  Κι ὁ δυνατὸς Πολύφημος μέσαθε κράζει· “Ὦ φίλοι,
  μὲ δόλο, ὄχι μὲ δύναμη· Κανένας ὁ φονιάς μου.”
  Κι αὐτοὶ τοῦ ἀπολογήθηκαν μὲ λόγια φτερωμένα·

  “Κανένας σὰ δὲ σ’ ἄγγιξε καὶ μόνος σου σὰν εἶσαι,κακὸ ποὺ ὁ Δίας ὁ τρανὸς σοῦ στέλνει, δὲν ξεφεύγεις. Μόν’ κάλεσε τὸν κύρη σου, τὸ ρήγα Ποσειδώνα.”

  Εἴπανε, κι ἔφυγαν κι ἐγὼ στὰ μέσα μου χαιρόμουν,
  ποὺ τ’ ὄνομα τοὺς γέλασε, κι ἡ περισσή μου γνώση. Κι ὁ Κύκλωπας στενάζοντας ἀπ’ τὸ βαρὺ τὸν πόνο, ψάχνει καὶ πάει ὡς τὴν μπασιὰ καὶ τὸ λιθάρι σέρνει· καὶ κάθισε στὴ θύρα ὀμπρός, ἁπλώνοντας τὰ χέρια, κάποιον νὰ πιάση ἂν ἔβγαινε στ’ ἀρνιὰ κρυμμένος μέσα.

  Τόσο ἄμυαλος πὼς ἤμουνα τὸ θάρρεψε στὸ νοῦ του.

  Ὡς τόσο ἐγὼ τρόπο σωστὸ ζητοῦσα γιὰ νὰ φέρω
  κακοῦ θανάτου γλυτωμὸ σὲ μένα καὶ στοὺς ἄλλους,
  καὶ δόλους ἔπλεχνα πολλοὺς γιὰ χάρη τῆς ζωῆς μας,γιατὶ μεγάλη συφορὰ μᾶς τριγυρνοῦσε τότες…

 4. Λ.Τ

  Αν ζούσαμε στη Γερμανία, θα είχαν ήδη επέμβει οι νομικές αρχές προς εξακρίβωση των καταγγελόμενων στοιχείων. Αν ήταν ψευδή θα έπρεπε να βρεθεί ο συκοφάντης αν όχι, να καταλογιστούν ευθύνες στους ενόχους. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί αυτό το κρυφτούλι? Όντως, η εκδήλωση της Μύησης ήταν το γεγονός της χρονιάς. Για πρώτη φορά άκουσα τα καστοριανά τραγούδια. Αγόρασα και γω το cd και βλέπω ότι η καταγγελία επαληθεύεται. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ISTORIKA-KASTORIAS.BLOGSPOT.COM, ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΟΧΕΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ. ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΤΕ… ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΤΗ ΜΥΗΣΗ, ΘΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ..

 5. Ανώνυμος

  Προς kakoskastorianos 20 Δεκεμβρίου 2012 – 01:53:

  (oladeka Προς Ανώνυμο 20 Δεκεμβρίου 2012 2:29 π.μ.:)

  Γνωρίζω ποιά είσαι…πριν λίγο σε πήρα τηλ και σε ενημέρωσα… Εκκρεμμεί πειθαρχικό συμβούλιο για τα υπαλληλικά σου παραπτώματα εις βάρος μου αλλά φρόντισες να το καθυστερήσεις… Θέλησες να μου καταστρέψεις τις σπουδές αλλά δεν τα κατάφερες. Αυτή είσαι… Θα ενημερώσω άμεσα την εισαγγελία για την καθυστέρηση εξέτασης της αναφοράς μου καθώς και τον Δήμαρχο. Αυτή που σου έκανα στις 31 Αυγούστου του 2011… ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΛΕΞΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ.

 6. kakoskastorianos

  Ο γνωστός άγνωστος κλέφτης βιβλιοθηκών, κι αν θέλετε μπορώ να αποκαλύψω το όνομά του, «καταγγέλλει»ανθρώπους που πραγματικά προσφέρουν στον τόπο, αυτό που ο ίδιος κάνει κατ΄ εξακολούθηση «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια»
  Βρε άντε πάγεναι από δω. Καραγκιόζη,
  Ψυχάκια. Με τις εμμονές σου. έμεινες στην απέξω με την ανεπάρκεια σου και σου κακοφάνηκε.

 7. Κ. Γεωργίου Δρ. Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας

  Ξέραμε ότι μας θεωρούσατε χαζούς αλλά όχι και τόσο… »Η χρήση των φωτογραφιών είναι αποκλειστικά διακοσμητική και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν επεξηγηματικές λεζάντες σε αυτές. Η έρευνα της σχετικής έκδοσης ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ..» Όποιος δημοσιεύει μια έκδοση ή μελέτη οφείλει, είτε λόγω ηθικού, είτε λόγω νομικού και τυπικού να αναφερεί τυχόν άδειες και πηγές. Με αυτές τις δηλώσεις υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Λυπάμαι που δεν έχετε το θάρρος να παραδεχτείτε τα λάθη σας…

 8. O KANENAΣ

  ΩΡΑΙΑ, ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
  ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ….

  «ΜΥΗΣΙΣ»
  ΟΜΙΛΟΣ
  ΚΛΕΦΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

  Έτσι, ξέρει η «Μύηση» να κάνει έρευνες…
  Εύκολα και ανώδυνα…. Χωρίς καμιά συνέπεια.
  Στην τρέχουσα έκδοση με τίτλο «Κίνησαν τα καράβια τα καστοριανά», χρησιμοποιήθηκε κατά τον πλείστον φωτογραφικό υλικό, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη άδεια των νόμιμων κατόχων που στην περίπτωσή μας είναι Κρατικά Αρχεία, Μουσεία και Ιδιωτικές Συλλογές.
  Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε αυτή την έκδοση δεν φέρουν από κάτω τον κάτοχό τους παρά μόνο στη σελίδα 12, όπου αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε υλικό από : Αργύριο Παύλου (Αργυράκη), Μάνο Σινόπουλο, Παναγιώτη Τουτουντζή, Ιφιγένεια Πάντσου, istorikakastorias@blogspot.com αλλά και το Μουσείο Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης, από το Λεύκωμα που έκδωσε ο Γιώργος Κολομπίας με το αρχείο του Λεωνίδα Παπάζογλου.
  Το στήσιμο αυτό ενέχει πονηρία καθώς οι εκδότες γνωρίζοντας ότι δεν έχουν το copyright των εν λόγω συλλογών σκέφτηκαν να το παρουσιάσουν έτσι…
  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ….
  Συγκεκριμένα ΕΚΛΕΨΑΝ…
  Στην αρχή των παραγράφων αναφέρω τις σελίδες της έκδοσης της Μύησις και στο τέλος τις σελίδες των αρχείων και των βιβλίων…
  ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΣΟΛΑΚΗ: «Η Αρχιτεκτονικής της Παλιάς Καστοριάς»
  1) Η φωτογραφία στο εξώφυλλο της έκδοσης με το καστοριανό καράβι, το οποίο εμφανίζεται και πάνω στα cd προέρχεται από τη προσωπική συλλογή του Γιώργου Κολομπία. Η εν λόγω φωτογραφία δημοσιεύθηκε πρώτη φορά από τον Πάνο Τσολάκη στο βιβλίο του, «Η αρχιτεκτονική της Παλιάς Καστοριάς» σ. 25, όπου αναγράφει και τον κάτοχό της. Καμιά αναφορά στην προέλευσή της
  2) Σελ. 36 Η φωτογραφία με τον γάμο κλέφτηκε από το αρχείο του Πάνου Τσολάκη, στη σελ. 227
  3) Σελ. 26: Κλέφτηκε από το βιβλίο του Τσολάκη : Ανήκει στο αρχείο του Πάνου Τσολάκη, σελ. 273
  4) Σελ. 65: Κλέφτηκε από το βιβλίο του Τσολάκη: (Αρχείο Οικογένειας Σεκουλίδη), Σελ. 260
  5) Σελ. 65 (η πάνω φώτο) από βιβλίο Τσολάκη: Αρχείο Γ. Κολομπία κλέφτηκε από το βιβλίο του Τσολάκη, σελ. 301

  ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
  http://www.culture.gouv.fr
  σελ. 8 (N° tirage OR156733), σελ. 9 (N° tirage OR156727) σελ. 17 (N° tirage OR119416), σ. 24 [(N° tirage OR119420), (N° tirage OR119417), (N° tirage OR107399), (N° tirage OR119466), (N° tirage OR107390), σελ. 37 (N° tirage OR107386), σελ. 48 (N° tirage OR119418)

  ΑΠΟ ΤΟ Mapping Migration in Kastoria, Macedonia,
  http://www.mmkm.kcl.ac.uk/main.htm
  Το οποίο αρχείο ανήκει στους: Refugee Studies Centre, University of Oxford, Centre for Computing in the Humanities, King’s College London and The Research Centre for Macedonian History and Documentation, Thessaloniki.
  Σελ. 29, http://www.mmkm.kcl.ac.uk/when/phot01g.htm, ( A noble couple, c1900s)
  Σελ. 66, http://www.mmkm.kcl.ac.uk/when/phot03a.htm (Students of Music in Kastoria, 1920’s)

  ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ)
  http://www.elia.org.gr
  Σελ. 55, (Από ΕΛΙΑ Κωδικός L290.056) http://eliaserver.elia.org.gr/elia/site/content.php?sel=22&showimg=true&firstDt=308&present=467367

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr