ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ – ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Λουκέτο από 7 Ιανουαρίου στα σχολεία Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού, Βόϊου λόγω έλλειψης πετρελαίου.

– Δήμαρχος Καστοριάς στο Newsit: «Η απόφαση ελήφθη σήμερα!»
– «Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθάνουν από το κρύο χωρίς θέρμανση»
– «Τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν κλειστά μέχρι να μας στείλουν χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο«

Αποφασισμένοι να κλείσουν επ’αόριστον όλα τα σχολεία της Δυτικης Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιοχής. Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, «με δεδομένο οτι πέρυσι είχαμε πολύ βαρύ χειμώνα στην Καστοριά και εξαντλήσαμε όλα τα διαθέσιμα, μάλιστα ο Δήμος διέθεσε από τους δικούς του πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και με δεδομένο οτι η χρηματοδότηση που λάβαμε απο το κράτος δεν επαρκεί, δε φτάνουν τα λεφτά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές καυσίμων, αναγκαζόμαστε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια.»

Και συνεχίζει: «Ηδη, σήμερα στην Κοζάνη που είχαμε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων απο την αρχή του νέου έτους, μετά τις διακοπές των γιορτών γιατι δεν έχουμε λεφτά να καλύψουμε τις ανάγκες της θέρμανσης. Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα σχολεία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαϊδας, της Κοζάνης, των Σέρβιων, του Βελβεντού, του Βόϊου, όλων των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας με δυο λόγια.»

Είπε επίσης ότι μόνο στο Δήμο Καστοριάς έχουν 53 σχολικές μονάδες. «Δεν ξέρω να σας πω πόσα σχολεία είναι σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά είναι εκατοντάδες. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά επ΄αόριστον, δηλαδή μέχρι να έρθουν χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο. Οι αίθουσες είναι ψυγεία, δεν είναι δυνατό να στέλνουμε τα παιδιά να κάνουν μάθημα με -15 βαθμούς και με -20 βαθμους Κελσίου μέσα στην τάξη. Μπορούμε να τα στέλνουμε για μάθημα εάν δεν έχουμε πετρέλαιο; Αυτό είναι ένα τραγικό φαινομενο και με επιστολή μας στον πρωθυπουργό και σε όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές θα ζητήσουμε να πάρουν θέση».

To πρακτορείο Bloomberg αφιέρωσε σήμερα εκτενές άρθρο του στην Ελλάδα και στο πρόβλημα της θέρμανσης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης» γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.

Μια μέση οικογένεια χρειάζεται περίπου 3.500 ευρώ για πετρέλαιο φέτος. Όμως, σε όλες αυτές τις περιοχές – όπως και σε άλλες τιης Ελλάδας – προτιμούν να αγοράζουν ξύλα που τους έρχονται πιο φθηνά. Ολόκληρα φορτία με ξύλα φθάνουν στην Καστοριά από την Βουλγαρία που τα βρίσκουν πιο φθηνά.

Οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης τον φετινό χειμώνα είναι ελάχιστες. Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν στραφεί στα κλιματιστικά και τα θερμαντικά σώματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι καταναλωτές από πουθενά δεν μπορούν να γλιτώσουν αφού από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Δεκέμβριος, 2012, 6:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

6 Σχόλια για “ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ – ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ”

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν κι εδώ και τόσους μήνες δεν αναρωτήθηκε κανένας απολύτως, μήπως υπάρχει κάποιος οικονομικότερος τρόπος για την θέρμανση των σχολείων, αλλά και όλων των δημόσιων κτιρίων γενικότερα, χωρίς τη χρήση πετρελαίου. Όλοι ανεξαιρέτως γνώριζαν εδώ και μήνες πως η τιμή του πετρελαίου θα βρίσκεται αυτό το χειμώνα στο 1,5 ευρώ. Κανένας όμως (πλην ίσως του κ. Γκοσλιόπουλου, δημάρχου Νεστορίου) δεν έκανε κάποια κίνηση να αλλάξει τρόπο θέρμανσης. Σχεδόν όλοι, ή οι περισσότεροι τέλως πάντων, πολίτες της Καστοριάς (κι όχι μόνο) έχουν στραφεί σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (θερμοπομποί, κλιματιστικά, pellets, ξύλα, αντλίες θερμότητας, γεωθερμία, κ.α.), οι τοπικοί άρχοντες όμως γνωρίζουν και προτιμούν εμφανώς να αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους κατεβάζοντας τα παιδιά μας στους δρόμους ή κλείνοντας τα σχολεία μας. Γιατί αυτή η εμμονή στη χρήση πετρελαίου; Μήπως κρύβεται κάτι από πίσω; Είναι δυνατόν όλοι μας να προσαρμοζόμαστε στις δυσκολίες των καιρών, εκτός από αυτούς που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως οι δήμοι; Κι ένας αμόρφωτος θα μπορούσε πρόχειρα να κάνει έναν υπολογισμό κόστους αγοράς ενός εναλλακτικού συστήματος θέρμανσης και της αντίστοιχης ενέργειας που θα απαιτούνταν για τη θέρμανση των σχολείων μας. Σας πληροφορώ πως το κόστος αυτό είναι ίσα με 5 φορές μικρότερο σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται καμία κίνηση κι επιλέγεται η εύκολη λύση του κλεισίματος των σχολείων; Μήπως θα θιγούν οι βενζινοπώλες που προμηθεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες με πετρέλαιο; Ας αναρωτηθούν όλοι ποιος άραγε μετράει πόσο πετρέλαιο μπαίνει στις δεξαμενές των σχολείων; Ποιος άραγε θα πάει να μετράει με τη βέργα (όπως συνηθίζονταν στις πολυκατοικίες και τα σπίτια) πόσο πετρέλαιο έβαλε ο βενζινάς; «Έλα βρε αδερφέ, τι με νοιάζει τώρα;» «Στο σπίτι μου βάζει πετρέλαιο; Ας βάλει όσο θέλει.» Οι συμπεριφορές αυτές όλων των υπεύθυνων/ανεύθυνων μας έφεραν εκεί που είμαστε τώρα και φτάσαμε να μας απειλούν οι δήμαρχοι ότι θα κλείσουν τα σχολεία, θαρρείς και είναι μαγαζιά τους και μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει χωρίς να λογοδοτούν. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξυπνήσει ο κοσμάκης και να μην τρώει το παραμύθι που του πασάρουν συνεχώς. Ας μην τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας κι ας τους ρωτήσουμε απλά και ξεκάθαρα: γιατί δεν αλλάζουν τρόπο θέρμανσης στα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες;

 2. bill

  den einai aurio re meta ta karnabalia…….kai ama!!!!!!!!!!!!diabaste ligo

 3. Din

  Δηλαδη αυριο θα ειναι κλειστα?

 4. ntinaki

  kai sto nestroio tha kleisoun;

 5. Νίκ

  Για να δίνει στα αφεντικα του ο προδότης ΣΑΜΑΡΑΣ τους τόκους που υπέγραψε στα μνημόνια με τα δύο χέρια έχει. Για τις ανάγκες της παιδείς και της υγείας που είναι και τα θεμέλια μιας κοινωνιας δεν έχουν δεκάρα. Άλλωστε είναι και στο σχέδιο τους, για να σπάσεις το ηθικό των ΕΛΛΗΝΩΝ χτύπα τους στις ρίζες τους. Έτσι τους μάθαινε ο Κίσινγκερ και αυτό κάνει ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ χτυπάνε τα σχολεία για να μην έχουν παιδεία οι ΕΛΛΗΝΕΣ και την υγεία για να μας εξαθλιώσουν και να μη αντιδρούμε. Όλα μέσα στο σχέδιο των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. Μακάρι να ζήσουμε έναν ξεσηκωμό μακάρι και να τους τελειώσουμε όλους!!!

 6. kalivas

  euxaristoume para polu pou kleinete ta sxoleia 😀

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr