«Να δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και να υπάρξει δυνατότητα ελαστικού τρόπου πληρωμής τους»

Να δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των περισσοτέρων πολιτών, ζητεί, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννη, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

Επίσης, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης πρότεινε, με αφορμή την αύξηση στον αριθμό των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που κατατίθενται προς απόσυρση – πέραν των ισχυόντων – να υπάρξει η δυνατότητα καταβολής τελών, ανάλογα με τον χρόνο που θα γίνει χρήση του αυτοκινήτου, με ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα τρίμηνο που θα αφορά στους θερινούς μήνες, οπότε και γίνεται χρήση των ΙΧ για τη μετακίνηση σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού για διακοπές.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2013. Με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα (μόλις τέσσερις ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, εκ των οποίων οι δύο είναι αργία) έχει καταβληθεί μόνο το 50% των τελών καθώς η δεινή οικονομική κατάσταση των πολιτών δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην πληρωμή πριν το τέλος του μηνός, οπότε και καταβάλλεται στους περισσότερους ο μισθός τους ή η σύνταξή τους, σας παρακαλώ να εξετάσετε την δυνατότητα να δοθεί παράταση, τουλάχιστον ως το τέλος της πρώτης βδομάδας του Ιανουαρίου 2013, για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Επίσης, θα ήταν σκόπιμο, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της αύξησης στον αριθμό των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που κατατίθενται προς απόσυρση, να δοθεί – πέραν των ισχυόντων – η δυνατότητα ελαστικού τρόπου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα πέραν των ετησίων τελών κυκλοφορίας, ίσως ήταν σκόπιμο να εξετάσετε τη δυνατότητα καταβολής τελών, ανάλογα με τον χρόνο που θα γίνει χρήση του αυτοκινήτου, με ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα τρίμηνο που θα αφορά στους θερινούς μήνες, οπότε και γίνεται χρήση των ΙΧ για τη μετακίνηση σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού για διακοπές.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τους πολίτες αλλά και για το κράτος λόγω των εσόδων που θα προκύψουν από την είσπραξη των έστω και μειωμένων τελών, από την πώληση βενζίνης κλπ, ενώ σιγά- σιγά θα επανέλθουν στην κυκλοφορία αυτοκίνητα-κυρίως μεγάλου κυβισμού-οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν καταθέσει τις πινακίδες».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Δεκέμβριος, 2012, 12:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr