Βέβαιη η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – Αύριο η οριστική απόφαση

– Άγνωστο ακόμα αν η προθεσμία θα παραταθεί για 5 ή 10 μέρες
– Το 20% των ιδιοκτητών ΙΧ δεν έχουν ακόμη παραλάβει τα σήματά τους
– Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας δε θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα
– Θα αφαιρούνται πινακίδες και άδεια για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη

Τελευταία μέρα του Δεκεμβρίου η Δευτέρα και μαζί με το 2012 τελειώνει και η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Χιλιάδες οδηγοί δεν έχουν πληρώσει ακόμη το ποσό που τους αναλογεί και γι’ αυτό το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει ολιγοήμερη παράταση.

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι πολίτες να πήγαιναν σε τράπεζες και εφορίες για το ειδικό σήμα την τελευταία στιγμή, φέτος όμως είναι διαφορετικά αφού λόγω κρίσης είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η ολιγοήμερη παράταση θεωρείται σχεδόν βέβαιη όπως άφησε να εννοηθεί ο Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα και θα είναι για πέντε ή 10 μέρες.

Όπως τόνισε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο κ. Θεοχάρης, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της παράτασης, για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, όμως η παράταση θα είναι μόνο για λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα να είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Δεκέμβριος, 2012, 3:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr