Πληρώνουμε κάθε μήνα 3600 για τον μισθό του δημάρχου Καστοριάς και ο κ. Χατζησυμεωνίδης συνεχόμενα διαμαρτύρεται για τις μειώσεις

Πληρώνουμε κάθε μήνα για μισθό του Δημάρχου Καστοριάς 3600 – Για κάθε αντιδήμαρχο 1800 και για τον πρόεδρο του Δ.Σ 1440 και αυτοί γκρινιάζουν ότι είναι πολύ λίγα – ΑΙΣΧΟΣ……

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλη την κοινωνία η τελευταία δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Καστοριάς ο οποίος παραπονέθηκε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι αμοιβές τους είναι πάρα πολύ χαμηλές, και πως από 1/01/2013 δεν θα πηγαίνει κανείς και στα δημοτικά συμβούλια.

Όποιος δεν μπορεί με αυτές τις μισθοδοσίες απλά να φύγει, άλλωστε κύριοι της παρούσας δημοτικής αρχής πολλές φορές όλοι λέτε πως δεν είστε στον δήμο για τα χρήματα.

Εσείς κ. Χατζησυμεωνίδη συνταξιούχος πια, αν αισθάνεστε τόσο άβολα με την μηνιαία μισθοδοσία σας απλά δηλώστε την παραίτηση σας.

Επίσης, απαράδεκτο είναι την ώρα που δηλώνει συνεχόμενα ο δήμαρχος Καστοριάς ότι δεν τους φτάνουν τα χρήματα του μισθού τους να »κόβει» κάθε μήνα, χιλιάρικα και 2χίλιαρα σε προέδρους σχολικών επιτροπών,συμβούλων,εξωτερικών συνεργατών,αντιδημάρχων, 7 μάλιστα και φυσικά, συνεχόμενων απευθείας αναθέσεων π.χ για μελέτες πάντα σε ιδιωτικά γραφεία λες και ο δήμος δεν έχει τεχνική υπηρεσία.

Ενώ λοιπόν γίνονται όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα που θα αναδείξουμε στο 2013, συνέχεια φωνάζουν για άδεια ταμεία και μειώσεις στις μισθοδοσίες τους.

ΕΛΕΟΣ και ντροπή πια, κόψτε το εν ψυχρό δούλεμα χιλιάδων πολιτών που είναι άνεργοι και απολυμένοι.

Οι πρόσθατες δηλώσεις του δημάρχου Καστοριάς που επικρίθηκαν από όλη την κοινωνία :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0cqNv6XQRKQ[/youtube]

Και όλα αυτά ο δήμαρχος Καστοριάς τα είπε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο σε άσχετο θέμα  λες και όλοι εμείς θα πρέπει να λυπηθούμε την πλειοψηφία του δήμου Καστοριάς που λαμβάνει με τόσες θέσεις τόσο λίγα χρήματα.

Α, ναι και κάτι άλλο, στόχος όλων αυτών των δηλώσεων είναι να αποθαρρύνει ο κ. Χατζησυμεωνίδης κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί σε 12 μήνες ως υποψήφιος για την επόμενη δημοτική 5ετή θητεία.

Αν δεν σας αρέσει κύριοι να μην είστε ξανά υποψήφιοι, με τόσες μειώσεις και τόσα οικονομικά αδιέξοδα κ. Δήμαρχε γιατί θέλετε να είστε και πάλι υποψήφιος για την επόμενη δημοτική θητεία που θα είναι για 5 χρόνια;

Για την ιστορία :

Από 1ης Σεπτεμβρίου μειώθηκαν σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών οι αντιμισθίες όλων των αιρετών από τους περιφερειάρχες μέχρι και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων αλλά και τους ειδικούς συμβούλους κατά 10%.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο και στην Τ.Α. ώστε να συμβάλει στον περιορισμό των δαπανών μισθοδοσίας και να εξασφαλιστεί μέρος του περίφημου πλέον πακέτου των 11,5 δις της διετίας 2013-2014, που θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Αναλυτικότερα:

Αντιμισθία περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και προέδρων περιφερειακών συμβουλίων

Η αντιμισθία του περιφερειάρχη (είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης και τα επιδόματα ή προσαυξήσεις του γενικού γραμματέα υπουργείου) διαμορφώνεται από 5.000 ευρώ σε 4.500 ευρώ μεικτά.

Η αντιμισθία του αντιπεριφερειάρχη (που είναι το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη) διαμορφώνεται σε 3.375 ευρώ μεικτά, ενώ η αντιμισθία του προέδρου περιφερειακού συμβουλίου (που είναι το 50% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη) διαμορφώνεται σε 2.250 ευρώ μεικτά.

Αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων

Η αντιμισθία των συγκεκριμένων αιρετών διαμορφώνεται ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου. Έτσι:

 • σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου μείον 10%, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του να φτάνει πλέον τα 4.500 ευρώ.
 • σε δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 72% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του να φτάνει πλέον τα 3.600 ευρώ.
 • σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του να φτάνει πλέον τα 2.700 ευρώ.

Με το δεδομένο πως οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας των δημάρχων και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων το 40% αυτής, από 1/9/2012 οι μισθοί τους διαμορφώνονται ανάλογα:

 • σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 2.250 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων 1.800 ευρώ μεικτά.
 • σε δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.800 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων 1.440 ευρώ μεικτά.
 • σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.350 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων 1.080 ευρώ μεικτά.

Αποδοχές ειδικών συμβούλων-συνεργαστών

Τέλος, όπως αναφέρει στην απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «θα πρέπει να προσαρμοσθούν ανάλογα και οι βασικοί μισθοί των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των περιφερειαρχών και των δημάρχων, οι οποίοι καθορίζονται σε ποσοστό επί των βασικών μισθών των υπαλλήλων της κατηγορίας ειδικών θέσεων. Ειδικότερα, για τον καθορισμό των αποδοχών ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των Περιφερειών (Πρώην Ν.Α.) εξακολουθεί να ισχύει η αριθμ. 2007203/770/0022/15-2-1996 ΚΥΑ (ΦΕΚ 99 Β΄). Για τον καθορισμό των αποδοχών των ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων έχει εφαρμογή η αριθμ. 2/32220/0022/23-4-2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1391 Β΄)»

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Δεκέμβριος, 2012, 8:51 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

6 Σχόλια για “Πληρώνουμε κάθε μήνα 3600 για τον μισθό του δημάρχου Καστοριάς και ο κ. Χατζησυμεωνίδης συνεχόμενα διαμαρτύρεται για τις μειώσεις”

 1. MAX

  50 EYRO DORO GIA TO PROTO KARNABALI …..XAXAXAXXAXAXXAX RE DEN DREPOSASTE

 2. PONTIOS

  PONTIAKA ANEKDOTA!

 3. γιαννης

  κακομισθοι…..και μας απειλουν πως δεν θα πηγαινουν στα δημοτικα συμβουλια………….λες και τωρα που πηγαινουνε παρουσιαζουνε εργο………αν ειναι ψεμματα τα παραπανω ας κανουνε μηνυσεις για συκοφαντικη δυσφημηση……….αν οχι να το βουλωσουν τα καρναβαλια

 4. Zhshs

  Μάλλον ζούνε στο δικό τους κόσμο. Δεν έχουν καταλάβει οτι κάποιοι συμπολίτες (πολλοί απο αυτούς που τους έβγαλαν με βάσει τις υποσχέσεις που κάποτε έδιναν) πεινάνε και δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά και αυτοί μας λένε οτι παίρνουν λίγα?? Λιντσάρισμα θέλετε μου φαίνεται αλλιώς μυαλό δε βάζετε. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Προσέξτε….

 5. ΝΙΚ

  ΟΥΣΤ,……………ΠΑΛΙΟ ΛΕΧΡΙΤΕΣ!

 6. ΝΙΚ

  ΑΙΣΧΟΣ! ΚΟΠΡΙΤΕΣ!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr