Δημοσκοπήσεις για δημάρχους, περιφερειάρχες

Το Μέγαρο Μαξίμου θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών που θα διενεργηθούν από τις 23 μέχρι τις 27 Αυγούστου, όχι μόνο ως εργαλείο για να πάρει αποφάσεις, αλλά και ως μέσο πίεσης προς ορισμένα στελέχη, αλλά και ως υπερασπιστική γραμμή, αν μετά κάποιοι ζητήσουν λογαριασμό.

Κρίσιμες για τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι οι έρευνες κοινής γνώμης που θα γίνουν από τις 23 μέχρι τις 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εταιρείες που διενεργούν έρευνες για λογαριασμό της Ιπποκράτους διεμήνυσαν στα κεντρικά πως «τα αποτελέσματα από όσες έγιναν νωρίτερα τον Αύγουστο δεν είναι ασφαλή». Ζήτησαν χρόνο και ο πρωθυπουργός τους τον έδωσε, καθώς η έκβαση των επερχόμενων τοπικών εκλογών θα επηρεάσει καθοριστικά το πολιτικό κλίμα. Έτσι, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις να μην περιμένουν τον ανασχηματισμό πριν από τις 3 Σεπτέμβρη, μήνυμα που εξελήφθη από πολλά κορυφαία στελέχη ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα της… «επιστράτευσης» ακόμα και υπουργών, οι οποίοι ενδέχεται να κληθούν να αφήσουν τα υπουργικά τους γραφεία και να εκτεθούν σε δήμους και περιφέρειες. «Ένα στοιχείο δεν συνιστά απόδειξη, δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις δημοτικές σε κομματική αντιπαράθεση» επέμεναν πάντως και χθες οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση, όσο ο Γ. Παπανδρέου δεν ανοίγει τα χαρτιά του, η ονοματολογία καλά κρατεί.

Για την Αθήνα το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να «μετρά» τη Φ. Γεννηματά, που είναι το φαβορί, τον Π. Γερουλάνο, τον Μ. Χρυσοχοΐδη και την Α. Διαμαντοπούλου. Για την περιφέρεια Αττικής βομβαρδίζει τους κατοίκους της με τηλεφωνήματα για τους ίδιους συν την Τ. Μπιρμπίλη, για την οποία φαίνεται ο Γ. Παπανδρέου να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Παίζει ακόμη το όνομα του Γ. Μίχα, ενώ ο Γ. Σγουρός απειλεί πως θα εκτεθεί στην ψηφοφορία είτε με χρίσμα, είτε χωρίς.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ΠΑΣΟΚ μετρά τους Γ. Μαγκριώτη, Γ. Φλωρίδη, Χ. Καστανίδη, Μ. Μπόλαρη, Ν. Γιαννόπουλο και Β. Γερανίδη. Επιλογή της ηγεσίας ήταν ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος βολιδοσκοπήθηκε και δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται. Το ίδιο συνέβη και με τον Π. Κουκουλόπουλο για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Για τον δήμο της συμπρωτεύουσας έχουν μετρηθεί η Χρ. Αράπογλου, ο Σπ. Βούγιας, η Ε. Καϊλή κ.ά., αλλά δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει κάποια ανεξάρτητη υποψηφιότητα σε συνδυασμό με την Δημοκρατική Αριστερά ή τους Οικολόγους.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών όχι μόνο ως εργαλείο για να πάρει αποφάσεις, αλλά και ως μέσο πίεσης προς ορισμένα στελέχη, αλλά και υπερασπιστική γραμμή, αν μετά κάποιοι ζητήσουν λογαριασμό. «Θέλουμε νίκες, αλλά αυτό δεν γίνεται, αν κάποιοι αρνούνται να είναι υποψήφιοι και άλλοι σηκώνουν τη σημαία του αντάρτικου», λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη των επιτελών τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, ώστε να μείνει και λίγος χρόνος για «διαπραγματεύσεις» μέχρι τις ανακοινώσεις της 3ης Σεπτεμβρίου.

Για την οικονομία
Δημοσκοπήσεις για την οικονομία διενεργεί παράλληλα με τα γκάλοπ για τις υποψηφιότητες το Μέγαρο Μαξίμου. Οι επιτελείς του ενδιαφέρονται για δύο πράγματα: Πρώτον, τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα των τελευταίων μηνών και, δεύτερον, τι περιμένουν από εδώ και πέρα, ενόψει και της ανόδου του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Ως προς το πρώτο, οι ποιοτικές έρευνες που διεξάγει σε εβδομαδιαίο επίπεδο η Ιπποκράτους, δείχνουν ότι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου δικαιολογεί την απόσταση από τους προεκλογικούς λόγους αποδεχόμενο το επιχείρημα «δεν γινόταν αλλιώς». Ως προς το δεύτερο, όμως, ο πήχυς είναι ψηλά. Αναμένουν την απόδοση των μέτρων στα μεγέθη της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στην καθημερινότητά τους. «Όσο αυτά αργούν και η ακρίβεια πνίγει το εισόδημα, το συναίσθημα δυσφορίας μεγαλώνει» επισημαίνει στην «Η» εις εκ των βασικών ερευνητών που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης αναδεικνύεται η ανάπτυξη, καθώς η ύφεση οδηγεί πολλούς πολίτες στην ανεργία. «Είναι άλλο πράγμα να είσαι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος και να χάνεις μέρος του εισοδήματός σου και άλλο να χάνεις τη δουλειά σου και από το 100 να βρίσκεσαι στο μηδέν», προσθέτει ο συνομιλητής μας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Αύγουστος, 2010, 5:57 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δημοσκοπήσεις για δημάρχους, περιφερειάρχες”

 1. ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

  Ε όχι και Αντιπεριφερειάρχης ο Λαδόπουλος!
  Απέτυχε για Δήμαρχος, τώρα θέλει Αντιπεριφερειάρχης. Ποιος; Ο νυν δήμαρχος Νεάπολης Λαδόπουλος που αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση, για να θέσει υποψηφιότητα στο νεοσύστατο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.
  Και τώρα ο ίδιος (ο Λαδόπουλος) και κάποιοι φίλοι του, «κινούν Γή και Ουρανό» να πάει στην Περιφέρεια με τον Μπόλαρη ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης. Σιγά μην τρελαθούμε…
  Ο άνθρωπος που ΑΠΕΤΥΧΕ στο Δήμο Νεάπολης, τον χρεοκόπησε χωρίς να κάνει ελάχιστο έργο, που ΔΕΝ δίνει στοιχεία σε δημοτικούς συμβούλους, που ΔΕΝ εκτελεί εισαγγελικές παραγγελίες, που εκκρεμούν εναντίον του μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, που ήτανε κατά του ‘’Καλλικράτη’’ και έκανε και συγκεντρώσεις για να εξαιρεθεί ο πιο μικρός Δήμος της Θεσσαλονίκης από τον ‘’Καλλικράτη’’, τώρα ΘΕΛΕΙ τη θέση του υπ. Αντιπεριφερειάρχη.
  Ας σοβαρευτούν κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ και να σεβαστούν και να βοηθήσουν τον Μάρκο Μπόλαρη αντί να του εισηγούνται προτάσεις «τύπου Λαδόπουλου». Αν θέλουν να «βοηθήσουν» τον Λαδόπουλο ας τον πείσουν να κατέβει με τον Σίμο…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr