Παράταση ως την άλλη Τρίτη για πινακίδες και τέλη εξετάζει το Υπ. Οικονομικών

Να δώσει παράταση έως την άλλη Δευτέρα ή Τρίτη, για όσους δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν τα τέλη ή και να καταθέσουν πινακίδες λόγω συνωστισμού στις εφορίες, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών που αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του έως το μεσημέρι καθώς τυπικά λήγει σήμερα η σχετική προθεσμία.

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης όσων σπεύδουν να δηλώσουν πως θέτουν σε ακινησία τα οχήματά του, υπολογίζεται πως πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ θα καταθέσουν φέτος τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους στην εφορία.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει σήμερα.

Μέχρι σήμερα τα συνολικά έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας έχουν φτάσει τα 900.000.000 ευρώ αλλά στον  προϋπολογισμό είχαν γραφτεί και αναμένονταν 1,2 δισ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας περισσότερες από 76.000 πινακίδες περίπου όσες είχαν κατατεθεί και το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η κατάθεση των πινακίδων γίνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ με τα εξής δικαιολογητικά:
•    άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
•    τις πινακίδες τις οποίες «φορούσε» το ΙΧ
•    αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ και στην εφορία, μαζί με ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού στο οποίο επίσης φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
•    αντίγραφο του εντύπου Ε9 που να αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιόκτητη ή μισθωμένη θέση στάθμευσης στην οποία και θα σταθμεύσει το όχημα όσο μένει σε ακινησία
•    αποδεικτικό πληρωμής για τα τέλη  κυκλοφορίας του 2011.
Οι πινακίδες, παραμένουν στην εφορία για χρονικό διάστημα 12 μηνών ενώ μετά από αυτό το χρονικό όριο καταστρέφονται.

Αν κάποιος θελήσει να κινήσει ξανά το ΙΧ του μέσα στο 2013, θα απευθυνθεί στην εφορία για ανάκληση της ακινησία αι θα πρέπει να συμπληρώσει αίτηση με τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Επώνυμο ή επωνυμία
2. Όνομα κατόχου
3. Ονομα πατέρα
4. Επάγγελμα
5. ΑΦΜ
6. Διεύθυνση κατοικίας
7. Αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου
8. Είδος και χρήση (ΙΧ, επαγγελματικό κλπ)
9. Τόπος ακινησίας
10. Περιφέρεια αστυνομικού τμήματος
11. Ημερομηνία έναρξης ακινησίας
12. Λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία

Στην περίπτωση αυτή όμως που κάποιος ζητήσει πίσω τις πινακίδες πριν παρέλθει το δωδεκάμηνο, θα κληθεί να πληρώσει και τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 ολόκληρα. Αν περάσει το χρονικό όριο του ενός έτους, απαιτείται η διαδικασία έκδοσης νέων πινακίδων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Δεκέμβριος, 2012, 9:27 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr