Η απόφαση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Διαβάστε την απόφαση και την εγκύκλιο

Δόθηκε αργά χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η απόφαση για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και ρυθμίζεται η  διαδικασία της μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με αυτή, ως κριτήρια για την μετάταξη και μεταφορά προσωπικού του δημοσίου τομέα ορίζονται οι σπουδές, η προϋπηρεσία, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η οικογενειακή κατάσταση και το εάν ο φορέας προέλευσης εδρεύει στον ίδιο δήμο ή υπουργείο με τον φορέα υποδοχής.

Η διαδικασία της μετάταξης πραγματοποιείται μέσω του ΑΣΕΠ και περιλαμβάνει, κατ’ αρχήν με την υποβολή αιτημάτων πλήρωσης θέσεων από τα υπουργεία. Ακολουθεί ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των κενών θέσεων, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων και γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/11, και υποβολή δήλωσης προτίμησης στο ΑΣΕΠ από τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα. Τέλος, εκδίδεται πίνακας βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ, καθώς και απόφαση για τη μετάταξη των υπαλλήλων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πάλι μετά από γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου.

Τα υπουργεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού κατηγορίας ΔΕ, διοικητικών καθηκόντων θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης.

Προϊστορία
Η απόφαση εκδίδεται το πλαίσιο της παραγράφου Ζ’ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».

Υπενθυμίζεται ότι με τον ν. 4093/2012 εισήχθη και κατοχυρώνεται η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ως πάγια και διαρκής διαδικασία, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του, με πρωταρχικό κριτήριο το συμφέρον της δημόσιας υπηρεσίας.

Με την παραπάνω απόφαση ορίζεται η διοικητική διαδικασία  και καθορίζονται τα αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού που πρόκειται να μετακινηθεί για να καλυφθούν ορθολογικά οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013.

Κατά το υπουργείο, η συμμετοχή του ΑΣΕΠ, που καταρτίζει τους τελικούς πίνακες Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του προσωπικού, παρέχει τα εχέγγυα μιας αντικειμενικής και αμερόληπτης διαδικασίας.

 Ειδική ρύθμιση γίνεται για τη μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης του, με την οποία λαμβάνεται  πρόνοια για την άμεση εργασιακή του αποκατάσταση.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιανουάριος, 2013, 10:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr