Ήρεμα βουλευτή (να μην ξεχνιέσαι) Διαμαντόπουλε.

Του Στέφανου Λιούζα –

Με τις «Αναρχίες» σου εγείρεις μείζον θέμα για την Δημοκρατική ομαλότητα νέε μου!

Τι θες, δηλαδή, το 56,6% των παιδιών μας, να τους στείλεις στη σκλαβιά και υποδούλωση της καθημερινής εργασίας;

Δεν έχεις ακούσει ότι ο χώρος και κόσμος της εργασίας πια είναι απαξιωμένος και ότι σήμερα το «ιν» είναι να είσαι σε λίστα «Λαγκαρτ», «Ζημενς», να μετέχεις στα «οφ σορ» και στα τέτοια;

Πας και «στήνεσαι» σε στέκια αλληλεγγυης, πολιτισμού, συλλογικών πρωτοβουλιών και κάτι περίεργα δηλαδή, δεν έμαθες νέε ότι:

«Οτιδήποτε τοποθετείται κριτικά απέναντι στους θεσμούς και τις συνήθειές μας, τυγχάνει αποδοκιμασίας, διωγμού, καταδίκης γιατί μάς αποπροσανατολίζει από την μακάρια πορεία μας προς τον εφησυχασμό, προκαλεί κλυδωνισμούς στην επίπλαστη και επιφανειακή ηρεμία της ύπαρξής μας, διατυπώνει ερωτήματα που δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ούτε να απαντήσουμε…

…τέτοιες πρωτοβουλίες τις αναλαμβάνουν και τις πραγματοποιούν ομάδες ανθρώπων οι οποίες για τους περισσότερους από εμάς, τους καθωσπρέπει, φαίνονται περιθωριακές, ύποπτες για παράνομες πράξεις, ηθικά μεμπτές, εν δυνάμει ανατρεπτικές για τον τρόπο ζωής που έχουμε συνηθίσει, γιατί παραπέμπουν σε ιδέες όπως η συμμετοχή, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά, η μη κερδοσκοπική δράση, η μη αναγνώριση αυθεντιών, η μη υποταγή σε θεσμούς αναχρονιστικούς που δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο εναρμονιστεί με τη σύγχρονη εποχή και που παραπέμπουν ακόμη σε μεσαιωνικές και σκοτεινές περιόδους… (Γιανελλος Κωνσταντίνος – άνεργος φυσικός)»

Και εμείς, αγόρι μου ανήσυχο, πολλοί μας έχουμε πολιτικά γεράσει με την συνήθεια τα κανάλια της διαπλοκής και της μίζας να μας «ξεσκίζουν» στα δελτία ειδήσεων και να ασκούμε κριτική από τις πολυθρόνες του σπιτιού μας.

Μας ταράζεις κόπα νέε ! Τι θες δηλαδή ανήσυχε τύπε; Να μας σηκώσεις σε καμία πορεία, να κάνουμε επισκέψεις στις καταλήψεις ανά την Ελλάδα, εργοστασίων φτωχευμένων, εργοταξίων εγκαταλειμμένων, δημοσίων χώρων παρατημένων και όλα αυτά τα αξιοθέατα;

Τι μας προτείνεις δηλαδή να τα αξιοποιούμε σε όφελος όλων μας με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες στην γειτονιά στον περίβολο κλειστών επιχειρήσεων (με το άρθρο 99 περί πτωχεύσεων και αλλά τέτοια έξυπνα που κάνουν οι κύριοι της νεοφιλευθερίας); Πάλι στην «βιοπάλη»;

Προσωπικά με τσίτωσες, καλά είχα μπει στο κλίμα των εορτών (και της εσωκομματικής αργίας) και δεν ήθελα να ξαναπιάσω τις κινηματικές και κομματικές ρούγες.

Μας λες τι πραγματικά βρίσκουν στα ενδότερα των κατειλημμένων χώρων και σε κοιτάμε περίεργα. Τι γυαλιά φοράς; (Ακούστε, ακούστε και δείτε)! Νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων Πρόγραμμα, που έχει ενσωματωθεί το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που συμφώνησαν στα πλαίσια της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με την τρόικα, μέτρα που προβλέπουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, στους μισθούς και τις αποζημιώσεις, αύξηση φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις, εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Ενδεικτικό είναι ότι χρόνο με το χρόνο το «βάρος» των μέτρων μεγαλώνει, καθώς ως το 2016 προβλέπεται να ανέλθουν στα 19 δισ. ευρώ (!), κάτι που αν συμβεί, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία – το εργαζόμενο τμήμα της για την ακρίβεια – στις πύλες της κόλασης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά -7% το 2013, μετά τη μείωσή της κατά -7,7%, τόσο το 2012, όσο και το 2011. Το δε ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να ανέλθει στο 22,8% (αισιόδοξη εκτίμηση), έναντι 22,4% το 2012 και 16,5% το 2011.

Κρύβεται ο ορυμαγδός από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διάλυση συντάξεων, μισθών, κοινωνικών επιδομάτων, του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Κρύβεται η βαρβαρότητα που κλιμακώνεται με τα νέα ασήκωτα χαράτσια και τη βαριά φορολογία στο λαϊκό εισόδημα.

-Μέσα στην ερχόμενη 2ετία (2013-2014) που αποτελεί και το σημερινό ορίζοντα του πλάνου των δανειστών, σχεδιάζουν να αφαιρέσουν από τα λαϊκά εισοδήματα (μείωση «δαπανών»-αύξηση φόρων) 14,2 δισ. ευρώ, ποσό που οι ίδιοι το υπολογίζουν ως «καθαρή επίδραση». Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013, προβλέπει σωρεία από νέα μόνιμα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ από τα οποία περίπου 9 δισ. ευρώ αφορούν στη διάλυση των κρατικών κονδυλίων και ακόμη 2 δισ. ευρώ, από την παραπέρα διόγκωση χαρατσιών και φόρων, μέσα σε μια χρονιά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους η βύθιση του ΑΕΠ θα φτάσει σε 4,2% με τα ποσοστά της επίσημης ανεργίας να σκαρφαλώνουν στο 22,8%, από 22,4% που την υπολογίζουν για φέτος.(ευχαριστώ για τα στοιχεία το άρθρο του Πέτρου Κοτσάκου «τι έκρυβε η «Βίλα Αμαλία»)

Μα δείχνανε και ταινίες, πίνανε και μπύρες, κάνανε και συλλογικές κουζίνες, θεατρικές ομάδες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, παράκαμψη μεσαζόντων και κάτι τέτοια όλα!

Σοβαρά! Ξεκουνήθηκαν από το κουτί των ειδήσεων και ρίχνουν συνθήματα «αλληλεγγύη και αισιοδοξία σκέψεων και πράξεων»…

Αχ Διαμαντόπουλε τι μας κάνεις!!!

 

Ο παραπάνω αραχτός

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιανουάριος, 2013, 12:08 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

3 Σχόλια για “Ήρεμα βουλευτή (να μην ξεχνιέσαι) Διαμαντόπουλε.”

 1. Kostas

  Τι σχέση έχει κ. Λιούζα η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και το λερωμένο πολιτικό σύστημα της,με τα σπασίματα,τα καψίματα,τα ρημάγματα και τις λεηλασίες περιουσιών μικρομεσαίων βιοπαλαιστών,στις οποίες κλείνετε το μάτι απολύτως ικανοποιημένοι και τις οποίες όχι μόνο δεν καταδικάζετε αλλά και προκλητικότατα αποκαλείτε «εξέγερση» και «αντίσταση» ;
  Η μεγάλη πλειοψηφία των φιλήσυχων νοικοκυραίων Ελλήνων πολιτών,οι οποίοι είναι «μπανάλ» σύμφωνα με το ακραίο και απόλυτο αριστερόμετρο σας, είναι σκληρά απέναντι σας και δεν υιοθετεί πράξεις βίας,ανομίας και αλητείας.

  Υ.Γ.Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω κριτικής και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να έχει άποψη διαφορετική από την δική του,άντε αρχίστε τα προβλέψιμα και τετριμένα «χρυσαυγίτη»,»νεοναζί»,»ακροδεξιέ» κλπ κλπ γραφικά.

 2. Γιάννης

  Δεν μας παρατάς κι εσύ και το παιδάκι σου με τις θεωρίες σας. Ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα μας κάνατε.Δεν διάβασες τα σχόλια και την ειρωνία όλων των εφημερίδων. Ένα νούμερο ήθελες να βγάλεις στον αφρό για να κάνεις εσύ ότι θέλεις! Μπλα μπλα και ο μισθός μισθός στα σίγουρα. επαναστάτες της πλάκας!

 3. Τάσος

  Τι λες ρε μεγάλε ??? εσυ τον ανακαλυψες και ασε τις αμπελοφιλοσοφιες και τους στοχασμους …. Εσυ και η αλαζονική στάση σου τόσα χρονια να κανεις μαγαζάκι σου το κόμμα , μαζευοντας τους εκλεκτούς και δίνοντας κατευθύνσεις κατα πως σου έρχεται το αγνό οικολογικό πνεύμα σου μεγάλε σοφέ διδασκαλε . Κύριε θα τον λουστεις και θα αναλαβεις ευθύνες εσυ πρώτα και ύστερα η άλλοι δημογεροντες του κόμματος ΣΑΣ !!! Είστε λύκοι με προβιά … μιλάς και για βιοπαλη εσυ …. γελάνε και τα σαλιγκάρια είστε το λιγότερο αστειοι !!!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr