Σε 34.500 κτίρια στεγάζεται το ελληνικό κράτος

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της…
συζήτησης για τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόνον οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είναι 1.504 στην Ελλάδα ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περί τους 300 και η Σουηδία περί τους 400.

Το δημόσιο λειτουργεί σε 34.500 κτίρια ανά την Ελλάδα ενώ με βάση ανάλυση της Eurostat του 2011, η Ελλάδα δαπανά το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ ποσοστό του ΑΕΠ στις δαπάνες που κατηγοριοποιούνται ως δαπάνες για την «Οργάνωση και Λειτουργία του κράτους»: 11,1% του ΑΕΠ έναντι μέσου όρου 6,5%.

Να υπενθυμιστεί ότι πριν από τις μειώσεις μισθωμάτων τα ενοίκια που πλήρωνε το Δημόσιο για κτίρια ιδιωτών ξεπερνούσαν τα 130 εκατ. και σιγά – σιγά μειώνονται γύρω στα 60 εκατ. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συγχωνεύσει ή να καταργήσει περίπου 1.700 φορείς και οργανισμούς του δημοσίου μέχρι την άνοιξη.

Λέμε ξανά πως στον νομό Καστοριάς ΔΟΥ, Α’θμια, Β’θμια, εντελλόμενα, υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και άλλες πολλές κρατικές υπηρεσίες με πολύ υψηλά μισθώματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε ιδιωτικά κτίρια

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιανουάριος, 2013, 1:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr