Απο σήμερα “δεν πληρώνω αν δεν μου δώσετε απόδειξη»

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η αγορανομική διάταξη που επιτρέπει στους πελάτες να μην πληρώσουν αν δεν πάρουν απόδειξη.

Αν πάτε σε εστιατόριο ζητήσετε το λογαριασμό και δεν σας φέρουν απόδειξη, μπορείτε να φύγετε χωρίς να πληρώσετε. Κι αυτό γιατί από σήμερα αρχίσει να εφαρμόζεται η αγορανομική διάταξη που δίνει αυτό το δικαίωμα στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012, «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται επίσης να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)». Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίδων ισχύει από σήμερα και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.

Το ίδιο μέτρο της μη πληρωμής σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης θα ισχύει και για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και συνεργεία αυτοκινήτων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιανουάριος, 2013, 7:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr