«Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς»

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε ο υπουργός εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στην πόλη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές του τόπου, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Υπουργού ξεκίνησε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Σεραφείμ. Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς όπου συναντήθηκε με τους τρεις Δημάρχους και άκουσε τα αιτήματά τους και στη συνέχεια μετέβη στην Αντιπεριφέρεια, όπου παρουσία της Βουλευτή Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, των Αντιπεριφερειαρχών Δημήτρη Σαββόπουλου, Πασχάλη Χαρούμενου και Γιώργου Δασταμάνη, όλων των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε Καστοριάς αλλά και Συμβούλων και Δημαρχών της Περιφέρειας, άκουσε τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την ακριτική μας περιοχή, δεσμευόμενος για την προσπάθεια επίλυσης τους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής καλωσορίζοντας τον Υπουργό Εσωτερικών, τον ευχαρίστησε για την προσοχή που έχει επιδείξει μέχρι τώρα σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να βελτιωθεί σε ορισμένα σημεία η γραφειοκρατία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και κάποια μέτρα σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς του Καλλικράτη. Ως παράδειγμα, ο Γιώργος Δακής ανάφερε το μεγάλο κόστος για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου του περασμένου χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι οι δαπάνες ήταν περισσότερες από το σύνολο των ΚΑΠ 2012. Τέλος, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε μια πολύ σφιχτή διαχείριση για να ήμαστε εντάξει έναντι της κοινωνίας μας, αλλά θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε πολύ οριακό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Αντιπερειφεριάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος έθεσε τα κύρια θέματα που αφορούν την ΠΕ Καστοριάς και εστιάζονται στο ότι θα πρέπει για το 2013 να γνωρίζουμε πιο έγκαιρα το ποσό του προϋπολογισμού που εγκρίνει η κεντρική κυβέρνηση ώστε να μπορούμε ως Περιφερειακή Ενότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τα διαθέσιμα υπόλοιπα. Σε αυτό το κομμάτι ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε τα λεφτά που θα μας διατεθούν ώστε να κάνουμε τη διαχείριση ολόκληρης της χρονιάς. Επιπλέον, σημειώθηκε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το κομμάτι των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, δηλ. Δήμων και Περιφερειών καθώς στην πράξη εφέτος υπήρξαν κάποια προβλήματα με το μεταβατικό στάδιο όπου αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στους Δήμους (μεταφορά μαθητών) και δυστυχώς όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν και κάποιοι δήμοι που δεν είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσουν.

Στη συνέχεια σημειώθηκε ότι λόγω της συνεχόμενης μείωσης του προσωπικού εξαιτίας τόσο της διαθεσιμότητας όσο και της επικείμενης μετακίνησης του ο κ. Σαββόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρχει η δυνατότητα μέσω ΑΣΕΠ να προσλαμβάνονται άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχιακών έκτακτων αναγκών, όπως ο αποχιονισμός. Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας με τη λαθροϋλοτομία στο Γράμμο, που είναι άκρως συνυφασμένη με την αποδυνάμωση του στρατού στην περιοχή μας καθώς και το θέμα του Πανεπιστημίου που χρήζουν άμεσης προσοχής.

Ο κ. Στυλιανίδης φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ακριτικές περιοχές είναι σαφώς μεγαλύτερα εν συγκρίσει με άλλες και ήταν πολύ θετικός στην προσπάθεια επίλυσής τους.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Κατά τη λήξη της συνάντησης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιανουάριος, 2013, 5:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr