Ο φόρος στο πετρέλαιο δεν έφερε τα αναμενόμενα

Δεν επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για αύξηση των δημοσίων εσόδων τα στοιχεία από τους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Το υπουργείο Οικονομικών το τελευταίο δίμηνο του 2012 έχει βάλει στα ταμεία του αυξημένα έσοδα, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011, κατά 36 εκατ.ευρώ από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά είχε απώλειες 60 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης. Τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» θέτουν υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα του στόχου για αύξηση των δημοσίων εσόδων που καλείται να εκπληρώσει το μέτρο της εξίσωσης των ΕΦΚ στους δύο τύπους καυσίμων (κίνησης και θέρμανσης), ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία της αγοράς για τη ζήτηση καυσίμων δείχνουν ότι δεν έχει επιτευχθεί και ο στόχος της πάταξης του λαθρεμπορίου.

Πηγές της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι το μέτρο πέτυχε το στόχο του σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης, επισημαίνουν ωστόσο ότι άνοιξε νέο παράθυρο λαθρεμπορίας στο ναυτιλιακό καύσιμο, το οποίο δεν επιβαρύνεται με φόρους και προσφέρει υψηλά περιθώρια κέρδους στους επιτήδειους. Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε στοιχεία που δείχνουν αύξηση του πετρελαίου κίνησης το τελευταίο δίμηνο κατά 10-15%, που αντιπροσωπεύει σχεδόν εξ ολοκλήρου αντίστοιχο ποσοστό θέρμανσης που πριν την εξίσωση των φόρων διακινείτο ως κίνησης. Η αγορά παρατηρεί επίσης αύξηση της ζήτησης στο ναυτιλιακό καύσιμο ειδικά το Νοέμβριο, η οποία όμως δείχνει να ανακόπτεται από το Δεκέμβριο και μετά.

Παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών χαρακτηρίζουν ατελές το μέτρο της εξίσωσης των ΕΦΚ σε ό,τι αφορά την πάταξη του λαθρεμπορίου, επισημαίνοντας ότι δε συνοδεύτηκε με μέτρα για το πετρέλαιο ναυτιλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα εύκολο παράθυρο για την μετακίνηση των λαθρεμπόρων στο ναυτιλιακό καύσιμο.
Υπολογίζουν το τζίρο από το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο περίπου στα 70 εκατ.ευρώ και εκτιμούν ότι θα φτάσει στα 150 εκατ.ευρώ μετά την εξίσωση των φόρων στο κίνησης και θέρμανσης εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Προτείνουν τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου τύπου καυσίμου, εξηγώντας ότι σήμερα το θέρμανσης έχει την ίδια περιεκτικότητα θείου με το ναυτιλιακό καύσιμο το οποίο είναι αφορολόγητο. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» είναι ότι οι λαθρέμποροι να διοχετεύουν στην αγορά αφορολόγητο ναυτιλιακό καύσιμο ως θέρμανσης, χωρίς αυτό να μπορεί να φανεί στον έλεγχο. Το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο υπολογίζεται σήμερα περίπου στο 20% των ποσοτήτων που διακινούνται ετησίως.

Οι λαθρέμποροι ναυτιλιακού καυσίμου επωφελούνται του συνόλου της φορολογίας που αντιστοιχεί στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης έχει αφήσει ανοικτότο ενδεχόμενο ενός κοινού τύπου καυσίμου θέρμανσης και κίνησης και έχει ανακοινώσει ότι προχωράει στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δύο καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο για δημόσια έσοδα ύψους 4,5 δισ. ευρώ το 2012 από τη φορολογία στα καύσιμα, η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι παραμένει εφικτός παρά τη σημαντική μείωση της ζήτησης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Τα επίπεδα της μείωσης το Δεκέμβριο και τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου δείχνουν να σταθεροποιούνται στο 50% κάτω από πέρυσι. Το υπουργείο προσβλέπει σε σημαντική αύξηση της ζήτησης τους επόμενους μήνες καθώς εκτιμά ότι εξαντλείται η αποθεματοποίηση του περασμένου Απριλίου στην οποία κατέφυγε το 80% των καταναλωτών προκειμένου να επωφεληθεί της χαμηλής φορολογίας.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιανουάριος, 2013, 11:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ο φόρος στο πετρέλαιο δεν έφερε τα αναμενόμενα”

 1. ΜΑΝΤΑΜ ΤΣΑΤΣΑ

  Ο Χίτλερ ήταν εβραιος και όργανο τους!!!

  Ο Χίτλερ ήταν εβραιος και όργανο τους,τον έβαλαν οι εβραιοσιωνιστες,ρυθμιστές του κόσμου να σκοτώνει Εβραίους,το λαουτζίκο ώστε να λάβουν οι Εβραίοι τη συμπάθεια του κόσμου,ο Χίτλερ δεν διέλυε του Εβραίους που έπρεπε και ο αριθμός που λένε ότι σκότωσε είναι ψεύτικος,οι Γερμανοί ακόμα τους πληρώνουν.
  Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός οπού όλοι οι Εβραίοι της Αμερικής βγάλαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες εκείνη την περίοδο με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τον Χίτλερ.Η οικογένεια ΜΠΟΥΣ εκείνη την περίοδο έκανε λεφτά.
  Σχετικά και πάλι με τον Χίτλερ, αναφέρονται αυτά στα βιβλία του Ian Kershaw, ωστόσο αναφέρει κι άλλα πράγματα που στηρίζουν τα λεγόμενά μου. Ο εν λόγω ερευνητής αποφεύγει να θέτει προσωπικές απόψεις, παρά παραθέτει ιστορικά ντοκουμέντα και τεκμηριώνει κάποια πράγματα, μέσω των πηγών του και της έρευνάς του. Για το ίδιο λοιπόν θέμα, μπορεί να αναφέρει διάφορες θέσεις, και αφήνει στον αναγνώστη να βγάλλει τα συμπεράσματά του.
  Επιπλέον συνταρακτικά γεγονότα και ανύλυση περί της Εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ και του βαθύτερου σκοπού του και αυτών για τους οποίους δούλευε, υπάρχουν στη μελέτη του Διοικητή William Guy Carr, «Η Εωσφορική Συνωμοσία», ή αλλιώς «Πιόνια στη Σκακιέρα».
  Το θέμα όμως είναι ότι αυτά τα ζητήματα είναι πλέον γνωστά και αποτελούν αποδεχτά γεγονότα, ακόμα και απ΄την Εβραϊκή κοινότητα, η οποία είναι τελευταία σα να διαλαλεί ανοιχτά: «Ναι ρε, εμείς είμαστε πίσω απ’ όλα. Εμείς κυβερνούμε τον κόσμο και σας κάνουμε ότι θέλουμε. Εμείς και άλλος κανείς, και άμα σας αρέσει!»
  Ε λοιπόν, δεν μας αρέσει και ούτε το θέλουμε, ούτε και το δεχόμαστε, και όλοι αυτοί θα το καταλάβουν σύντομα, ότι τελικά δεν είναι και τόσο σπουδαίοι όσο θέλουν να νομίζουν.Yπάρχουν όπως είπα αποδείξεις, πηγές και τεκμηριωμένα στοιχεία. Δεν είναι σκόπιμο να αναφερω τα παντα, για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αναφορά/μελέτη στον Χίτλερ και τον βίο του, η οποία και έχει πραγματοποιηθεί από τον ερευνητή/καθηγητή Ian Kershaw, ο οποίος και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην μελέτη και έρευνα του Χίτλερ. Τα έργα του είναι τόσο τεκμηριωμένα, τα οποία δεν τόλμησαν να διαψεύσουν ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε και κανείς άλλος.
  Δείτε λίγο πιο έξυπνα, και οι δύο πόλεμοι όπως ο πρώτος έτσι και ο δεύτερος έχουν προκληθεί από τους εβραίους, ο μέν πρώτος είχε ως σκοπό την Ρωσία και μόνο, την στρατιωτική αποδυνάμωση της έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η κομμουνιστική Οκτωβριανή επανάσταση, όπως και έγινε.
  Και ο δεύτερος είχε σκοπό την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ την οποία ο πρώτος που στήριξε ήταν ο Στάλιν από το 1947 ακόμα πριν την δημιουργία της όπως και έγινε.
  Ενώ η Ευρώπη καταστράφηκε όλοι οι λαοί ζημιώθηκαν οι μόνοι που ωφελήθηκαν ήταν οι εβραίοι
  Αν ήθελαν οι Ναζί να εξοντώσουν τους πραγματικούς εβραίους θα το είχαν πράξει, δυστυχώς όμως στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάς είχε πολύ περισσότερα θύματα απ ότι όλοι οι εβραίοι της Ευρώπης αυτά μας εξηγούν τα απλά μαθηματικά, ότι υπήρχαν 3,5 εκατομμύρια εβραίοι στην Ευρώπη, έφυγαν 2,5 εκατομμύρια στην Ισραήλ και έμειναν 500 χιλιάδες στην Ευρώπη και άλλοι 500 ανυπάκουοι στον σιωνισμό εβραίοι εκκαθαρίστηκαν.
  Σκέψου όμως αν ο Χίτλερ ήθελε το καλό της Ευρώπης γιατί προκάλεσε βέβαιες καταστροφές εις αυτήν αλλά και εις τον πληθυσμό της ? Δεν βομβάρδιζε στρατιωτικές βάσεις αλλά ολόκληρες πόλεις με άοπλους πολίτες το ίδιο φυσικά έπαθαν και οι Γερμανοί.
  Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες του οποιουδήποτε, αλλά βλέπω τα πράγματα εκ του αποτελέσματος, βλέπω πώς η στρατηγική του Χίτλερ ήταν ή βέβαια καταστροφή της Ευρώπης και ενώ ως κεντρικός σκοπό του Χίτλερ εμφανίζεται η εξόντωση των Εβραίων, στην τελική ανάλυση οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι εβραίοι.
  Δεν είναι ένα άλλο Θέτρο των εβραίων ?
  ο Χίτλερ ήταν εβραίος και η άνοδος του στην εξουσία είχε στηριχτεί στην Μασονία, και η στρατιωτική δύναμη του στον Στάλιν με την συμφωνία ?Μολότοφ?, διάβασε αν θέλεις πάνω σε αυτά να δεις, πώς υπήρχε συμφωνία του Αυγούστου 1939 του Χίτλερ και του Στάλιν αλλά η πηγές μιλούν και περί μυστικής συμφωνίας από το 1935.

  Διότι οι εβραίοι οφελήθηκαν από όλη αυτήν την ιστορία παρουσιάζοντας τον Χίτλερ ως σφαγέα όπως:

  Α) Οι εβραίοι πήραν από τους γερμανούς αποζημιώσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, για να συμφωνήσουν στην Ένωση της δυτικής και της Ανατολικής Γερμανία που ήλεγχαν οι σοβιετικοί κομμουνιστές (εβραίοι ) ξαναπήραν νέα αποζημίωση από τους Γερμανούς αρχές του 1990 πάνω από 200 δισεκατομμύρια μάκρα.
  Σήμερα το Γερμανικό δημόσιο πληρώνει σε εκατοντάδες χιλιάδες εβραίους συντάξεις δήθεν ως θύματα διωγμών του Χίτλερ.

  Και φυσικά οι εβραίοι πίνουν εις υγείαν του Χίτλερ αλλά στα κρυφά, δεν είναι βλάκες και ούτε υπάρχει ανάγκη να το κάνουν και δημόσια

  Μα από την άλλη αυτό που λες δεν στέκει διότι αν το κάνουν δημόσια, θα αποκαλυφτεί η πραγματική παρόδια, ότι αυτή ήταν οι συνωμότες του 2 παγκοσμίου πολέμου, και πρέπει να είναι πολύ βλάκες οι εβραίοι για να το κάνουν.

  Ευχαριστώ και αλήθειες εις βάρος μας δυστυχώς μόνο εμείς οι Έλληνες λέμε !
  Δεν έχετε καταλάβει ότι οι εβραίοι κυνηγούν το συμφέρον τους και όχι την αλήθεια ?

  Θα σας πω μια εβραϊκή παροιμία που την άκουσα και εγώ ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΟΝΤΑΣ ΒΛΑΞ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ?

  Αυτό κάνουν οι εβραίοι παρουσιάζονται δήθεν βλάκες και κακομοίρηδες αλλά κάνουν την δουλειά τους, και εμείς Έλληνες κάνουμε συνέχεια τον ξύπνο και τρώμε σφαλιάρες !

  Δημόσια εμφανίζονται θύματα με 6 εκατομμύρια νεκρούς, πρώτο πείθουν τους δικούς του αμόρφωτους πιστούς = τον όχλο των εβραίων ότι δήθεν κινδυνεύουν, για να τους έχουν συσπειρωμένους.
  Και δεύτερον παρουσιάζονται σε όλους του λαούς του κόσμου ως θύματα προς λύπηση, για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους.
  Τρίτον χρησιμοποιούν το ?ολοκαύτωμα? για να καταδικάσουν την οποιαδήποτε πράξη εναντίων τους με τον τίτλο αντισημιτισμός και χάρη στην ιστορία του «ολοκαυτώματος» πέτυχαν να το ποινικοποιήσουν.

  Δεν ήταν μόνο ο Χίτλερ εβραίος αλλά και πολύ εκ των αξιωματικών του.
  Αν ο Χίτλερ διέλυε τους Εβραίους που έπρεπε, θα έπρεπε να είχε ονομαστεί Μέγας Χίτλερ.

  pyles.tv

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery





Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr