Απαίτηση τρόικας: Κατάσχεση μισθών και συντάξεων όσων χρωστούν 1.000 ευρώ και άνω

Με ένα «Όχι» απάντησε η τρόικα στη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να βελτιώσει τη ρύθμιση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, δίνοντας τη δυνατότητα να πληρώνονται μέχρι 60 δόσεις και με μηνιαίο ποσό γύρω στα 100 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η τρόικα ζητά ακόμα και νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η αυτόματη χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, απαιτώντας σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστεί ο ισχύων Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει ποινικές διώξεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και κατασχέσεις μισθών-συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ!

Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 48 δόσεις αλλά σε ειδικές περιπτώσεις, με τη κάθε δόση να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι έχουν σήμερα δυο δυνατότητες για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:

– Ρύθμιση με 45 δόσεις και με αντίστοιχη μείωση των προσαυξήσεων (100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ή 50% στην περίπτωση των 45 δόσεων)

Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν από την εφορία να ενταχθούν στις διατάξεις του ν. 3888/2010, που προβλέπει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις που μπορούν να φτάσουν τις 45.

Όμως, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει άμεσα όλες τις δόσεις που θα έπρεπε να είχε πληρώσει αν είχε ενταχθεί το 2010.

Δηλαδή θα πρέπει να προκαταβάλει 26 δόσεις (οι μήνες που έχουν περάσει από τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις η εφορία για την συγκεκριμένη ρύθμιση) για να διεκδικήσει τις υπόλοιπες 19.

– Διακανονισμός οφειλών με 48 δόσεις, αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων

Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητήσουν να ενταχτούν στις διατάξεις του ν. 2648/1998, όπου γίνεται διακανονισμός με περισσότερες δόσεις, που ξεκινούν από 36 και μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου), αλλά δεν προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων.

Όπως παραδέχονται επικεφαλής εφοριών, αυτή τη στιγμή γίνεται μάλλον διασταλτική ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων, έτσι ώστε να εξαντλούνται τα περιθώρια του προβλεπόμενου αριθμού δόσεων, αλλά ακόμα κι έτσι η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου τους επόμενους μήνες, όταν θα σωρευτούν οι υποχρεώσεις φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιανουάριος, 2013, 4:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Απαίτηση τρόικας: Κατάσχεση μισθών και συντάξεων όσων χρωστούν 1.000 ευρώ και άνω”

 1. ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ

  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

  Ακόμη μια ερώτηση που πρέπει να θέτουμε σε καθημερινή βάση στα κανάλια και στους δημοσιογράφους. Πάρ’τε τηλέφωνα στα κανάλια και θέστε το ερώτημα.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα οι δυνατότερες οικονομικά χώρες στην Ευρώπη χρωστάνε τα περισσότερα.
  Και τα περισσότερα στο πλανήτη τα χρωστάνε οι Αμερικάνοι.
  Σε ποιούς χρωστάει η ανθρωπότητα λοιπόν;
  Πρέπει να γίνει έρευνα και όλα αυτά να απαντηθούν.
  Εμείς το έχουμε πεί ξεκάθαρα: Η ανθρωπότητα έχει πέσει θύμα εξαπάτησης του εβραϊκού ιερατείου που έχει βάλει μπροστά 20-30 εβραϊκές οικογένειες τραπεζιτών και ελέγχουν το πλούτο του πλανήτη.

  http://antipliroforisi.blogspot.co.uk/2010/06/blog-post_17.html

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr