Λαθροϋλοτόμοι απειλούν τα ελληνικά δάση περισσότερο από τις πυρκαγιές

Εκατοντάδες είναι από τις αρχές του νέου χρόνου τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Λαθροϋλοτόμοι ιδιαίτερα σε περιοχές της Πίνδου και του Γράμμου δεν διστάζουν να πυροβολήσουν με κυνηγετικά όπλα εναντίων των ομάδων περιφρούρησης των δασαρχείων και των κατοίκων. Από την αρχή του χρόνου, το δασαρχείο της Καστοριάς έχει πραγματοποιήσει 30 νέες συλλήψεις σε λαθροϋλοτόμους που έρχονται από την Αλβανία.

Το δασαρχείο υποβάλει μηνύσεις και κάνει κατάσχεση σε ζώα, οχήματα και μηχανήματα.

Υπολογίζεται ότι μόνο στην Καστοριά έχουν αποψιλωθεί 3000 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, ανέφερε ότι διοργανώνονται περιπολίες στα δάση με τη συνδρομή των δασαρχείων και των κατοίκων.

Στην Ξάνθη και στις Σέρρες τα δασαρχεία έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 συλλήψεις λαθροϋλοτόμων και έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Τα πρόστιμα όμως είναι πολύ μικρά και τα υψηλότερα μόλις που αγγίζουν τα 5.000 ευρώ.ΣΚΑΙ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιανουάριος, 2013, 11:19 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr