Χάος, 25.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητά άμεσα η ΤΡΟΪΚΑ

Την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, περαιτέρω περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων, καθώς και παράταση της εφαρμογής του μέτρου της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης ώστε να ισχύσει και τη διετία 2015 – 2016 ζητά μεταξύ πολλών άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια έκθεση -«φωτιά» για την Ελλάδα- που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Το ΔΝΤ θεωρεί απαραίτητο ένα νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους το 2015 προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, προτείνει αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από ξένους ειδικούς αν δε επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι έως τα τέλη Ιουνίου και προχωρά σε πολιτική …παρέμβαση υπογραμμίζοντας πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, ακόμη και σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Πιο αναλυτικά για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται πως οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα σχέδια για τη μείωση προσωπικού. «Δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν 27.000 προσωπικό (2.000 το 2012 και 25.000 εφέτος ) στο νέο σύστημα ένα διάδοχο σχήμα της ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμοσθείσης εργασιακής εφεδρείας», σημειώνεται στην έκθεση. Η κυβέρνηση σύμφωνα με το Ταμείο ξεκίνησε την κινητικότητα (διαθεσιμότητα) μεταφέροντας εκεί 2.000 προσωπικό ως προαπαιτούμενη δράση «Απαιτούνται τώρα σχέδια για απολύσεις. Οι στοχευμένες απολύσεις είναι βασικές ώστε να κατανοήσουν οι αρχές τους στόχους για εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων και θα βοηθήσουν στο να διασφαλιστεί ένα σωστό μήνυμα ικανοτήτων στο μελλοντικό εργατικό δυναμικό του δημοσίου τομέα. Από μόνες τους οι αποχωρήσεις δεν παρέχουν τέτοιες εγγυήσεις», προστίθεται χαρακτηριστικά. Το ζήτημα θα επανεξεταστεί όταν η τρόικα επανέλθει στην Αθήνα με το σκεπτικό πως οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να θέσουν τους στόχους έως την επόμενη επιθεώρηση, από την ώρα που θα γίνουν γνωστά τα οργανογράμματα αναδιάρθρωσης προσωπικού. Μάλιστα το ΔΝΤ επισημαίνει ότι για να μη χρειαστεί να γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «σημαντικό αριθμό απολύσεων και δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής». Η ορθολογικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από το Ταμείο ενώ υποστηρίζει ότι Λυδία Λίθος για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Επίσης, τον Αύγουστο του 2013 θα πρέπει να εξειδικευτούν και τα νέα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016. Αυτά θα φορούν επέκταση υφιστάμενων μέτρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και σε νέες παρεμβάσεις στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, (συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα) . Εξάλλου γίνεται αναφορά σε επιπλέον μέτρα για την μείωση του χρέους το 2015 που σε περίπτωση που έχουν υπάρξει αστοχίες στο πρόγραμμα μπορεί να φθάσουν σε απευθείας «κούρεμα» κατά 25% στα δάνεια από την Ευρωζώνη και στα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιανουάριος, 2013, 11:17 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Χάος, 25.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητά άμεσα η ΤΡΟΪΚΑ”

  1. ANNA

    ΔΙΩΞΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ – ΟΛΟΥΣ – ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ»? ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΕΠ. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ( ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ).
    ΔΙΩΞΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ( ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΜΟΝΙΜΟΥΣ» ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ «ΠΕΡΑΣΑΝ» ΑΠΟ AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ – ΟΛΟΥΣ ).

  2. Zhshs

    Η απόλυτη εξαθλίωση της χώρας !! Στο τέλος θα γίνει αυτό που φωνάζαμε. Θα μπουν οι Γερμανοί και θα μας διοικούν. Αυτό εξάλλου ήταν το σχέδιο απο την αρχή. Όλοι το γνωρίζουμε και ας το κρύβουν αυτοί που μας διοικούν. Σιγά σιγά και με την απειλή της εξόδου απο το ευρώ θα εισχωρήσουν σε όλο το σύστημα και θα γίνουμε ένα «Ελληνικό»? κράτος με Ευρωπαίους ξένους ηγέτες που θα δουλεύουμε για τις δικές τους πλέον τσέπες. !!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr