Δίωξη για κακούργημα στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ για «φούσκωμα» του ελλείμματος

Με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη –

Την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, υπόθεση που ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής, Γεωργαντά, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο ακόμη μελών της, ζητά να ασκηθούν ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και των μελών της Κωνσταντίνου Μολφέτα προϊσταμένου διεύθυνσης εθνικών λογαριασμών και της Ευσταθίας Ξενάκη, προϊσταμένης γενικής διεύθυνσης στατιστικής.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του δημοσίου, ενώ για τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ζητείται επιπλέον δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ο κ. Πεπόνης, που ερεύνησε την υπόθεση, ζητά η σχετική δικογραφία να διαβιβαστεί σε ανακριτή του νόμου 4022 περί διαφθοράς και να διερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί ή συμμετοχή άλλων προσώπων σε αυτές τις πράξεις ή αν προκύπτουν άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες,  στις οποίες είχε προβεί η κ. Γεωργαντά το έλλειμμα του 2009, είχε διογκωθεί τεχνητά ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιανουάριος, 2013, 9:30 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr