Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για ρύθμιση αυθαιρέτων, άδειες δόμησης και έλέγχου

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών, αλλά και τροπολογία, που εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, παρέχεται έκπτωση της τάξης του 10% επί του συνολικού προστίμου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού προστίμου.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι 31 Μαίου 2013 (από 31 Ιανουαρίου) η προθεσμία εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιϋπαίθριων χώρων μπορούν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους, εφόσον έχουν καταβάλλει το 30% του συνολικού προστίμου.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου, επίσης μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.

Τέλος, ψηφίστηκε και η τροπολογία για την πολιτική υδάτων, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη, να διευκρινίζει: «Είναι αναγκαιότητα η ύπαρξη ενός φορέα με αρμοδιότητα στα θέματα τιμολόγησης και κοστολόγησης των υδάτων αφού αυτή αποτελεί υποχρέωσή μας στα πλαίσια ολοκλήρωσης διαχείρισης που επιτάσσει η κοινοτική νομοθεσία και η οδηγία για τα ύδατα».ΣΚΑΙ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιανουάριος, 2013, 8:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr