ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ : » ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ »

20:32 – Και ενώ οι Δήμοι Κοζάνης και Γρεβενών εισάκουσαν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των τοπικών Οικολογικών Κινήσεων και αποφάσισαν επίσημα την απαγόρευση εγκατάστασης τσίρκων με ζώα με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, η Καστοριά υποδέχεται και πάλι τσίρκο με ζώα, από τις


29 Μαΐου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει καταθέσει για τρίτη φορά αίτημα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Καστοριάς και Φλώρινας προκειμένου να αποφασιστεί η απαγόρευση λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων στα όρια των δύο Δήμων, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τους πολίτες στην Καστοριά και τη Φλώρινα να προβληματιστούν τόσο για τις συνθήκες φιλοξενίας των ζώων όσο και για τα θέματα ασφάλειας των θεατών ανάλογων παραστάσεων.

Είναι τουλάχιστον άσκοπο, να προσφέρεται στους πολίτες της πρωτεύουσας του νομού Καστοριάς που φιλοξενεί τα πιο σπάνια είδη πανίδας που διαβιούν στη χώρα μας, το θέαμα των αιχμάλωτων άγριων ζώων, όταν λίγο πιο έξω από την πόλη τους ζει η αληθινή άγρια ζωή. Θυμίζουμε ότι η περίπτωση της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της Κλεισούρας με μια θηλυκή αρκούδα με το μικρό της, κατά την περσινή χρονιά, προβλήθηκε ως παράδειγμα θετικής πρακτικής και από το BBC.

Πολύ σημαντικό είναι βέβαια και το ότι τα παιδιά που επισκέπτονται τέτοιου είδους θεάματα εξοικειώνονται με τον εξευτελισμό και το βασανισμό των ζώων, σε καιρούς που η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθησία κρίνεται απαραίτητη για την εξασφάλιση της ίδιας μας της ζωής.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Απρίλιος, 2010, 8:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr