Κοινωνικό Δίκτυο με 1.200 θέσεων εργασίας

Περίπου 1.200 θέσεις εργασίας για ανέργους νέους έως 30 ετών, 24μηνης διάρκειας, θα δημιουργηθούν μέσω του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ. 

Το πρόγραμμα αφορά στη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, ανοικτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, υπνωτήρια αστέγων, παροχή συσσιτίων, κοινωνικά φαρμακεία, δημοτικοί λαχανόκηποι, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 51 Δήμοι, 46 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, 5 νομικά πρόσωπα ΟΤΑ, 8  φορείς του Δημόσιου τομέα και 18 φορείς του ιδιωτικού τομέα. Οι ΟΤΑ συμβάλλουν διαθέτοντας τις κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές, οι ΜΚΟ διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και το προσωπικό και η κοινωνία , τέλος, προσφέρει τον χρόνο της, δηλαδή τον εθελοντισμό και τα υλικά αγαθά.

Οι Κοινωνικές Δομές  του προγράμματος θα λειτουργήσουν σταδιακά στους Δήμους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης δημοσιεύονται στην διεύθυνση www.epanad.gov.gr, στην ενότητα «πληροφορίες για δικαιούχους».

Το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και συστάθηκε με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας σε εθνικό επίπεδο μέσα από  μια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, καθώς και των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Ημερίδα
Εν όψει της υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την έναρξη λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών.

Στην ημερίδα, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων Άννας Δαλλαπόρτα, χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος , η Άννα Δαλλαπόρτα  και η Γ.Γ. Πρόνοιας Ευτυχία Μπέκου.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου λέγοντας ότι αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό συμβολισμό και ότι Εκκλησία και Πολιτεία αναπτύσσουν συνέργειες για την αναβάθμιση των θεσμών κοινωνικής φροντίδας και την ανακούφιση αυτών που έχουν ανάγκη. 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιανουάριος, 2013, 11:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Κοινωνικό Δίκτυο με 1.200 θέσεων εργασίας”

  1. bill

    όταν τελικά δεν υλοποιηθεί θα βγαίνουν οι υπεύθυνοι και θα μας λένε πάλι κινέζικα…..

  2. Ντίνος

    για να δούμε μετά απο πόσα χρόνια θα υλοποιηθεί στην καστοριά

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr