Κατάργηση του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – Nέες αποκλειστικές πληροφορίες

Σύμφωνα με τελευταίες αποκλειστικές μας πληροφορίες το σχέδιο »ΑΘΗΝΑ» μεταξύ πολλών άλλων προβλέπει την κατάργηση του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με απορρόφηση του από πανεπιστήμιο Μακεδονία χωρίς όμως να καταργηθούν τα τμήματα της Δ. Μακεδονίας – Καταργούνται τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί αυτών των ιδρυμάτων θα απορροφηθούν σε γειτονικά.Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων θα γίνουν σε επίπεδο περιφερειών. Από τα ΤΕΙ θα μείνει μόνο ένα σε κάθε περιφέρεια. Τα τμήματα που θα απομείνουν θα ενταχθούν σε σχολές.Ειδικά στα ΤΕΙ, στο στόχαστρο των συγχωνεύσεων μπαίνουν και οι Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ), στις οποίες επέρχονται οριζόντιες περικοπές προκειμένου να περιοριστούν σε 7-8 το πολύ.Δεν θα λειτουργήσουν από το επόμενο έτος πάνω από 100 τμήματα, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Στην Αθήνα, η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε ένα υπερ-ίδρυμα που θα μετονομαστεί πιθανότατα σε Αττικό ΤΕΙ και τη συγχώνευση όλων των πανεπιστημίων, πλην του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε έναν τρίτο πόλο, δηλαδή σε ένα υπερ-πανεπιστήμιο, το οποίο θα στελεχώνεται από το Οικονομικό (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Γεωπονικό, το Χαροκόπειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Ιανουάριος, 2013, 10:01 πμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr