Σε μια νύχτα διαλύσαμε το ΤΕΙ Καστοριάς – Ραγδαίες οι εξελίξεις. Πολλές οι ευθύνες πολιτικών και αυτοδιοικητικών….

Γυρνάμε στην εποχή του 1999 όταν είχαμε στον Νομό Καστοριάς το πρώτο τμήμα ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου και ζητούσαμε δεύτερο τμήμα διότι θα το κλείναμε αν έμενε μόνο του, ότι δηλ. έχουμε σήμερα το 2013 ένα και μοναδικό τμήμα.

Μεγάλη απώλεια για τον ν. Καστοριάς το τμήμα Πληροφορικής που φεύγει στα Γρεβενά.

Τέλος, οι μοναδικότητες στα αντικείμενα των δυο τμημάτων Διεθνούς Εμπορίου και Δημοσίων Σχέσεων, τέλος και στο μεταπτυχιακό που έχει διοργανώσει εδώ και 3 χρόνια το τμήμα διεθνούς εμπορίου με πολλαπλά οφέλη.

Τέλος τα τρία τμήματα στο νέο μηχανογραφικό, από δω και πέρα ένα τμήμα στο μηχανογραφικό του 2013.

Μέχρι σήμερα με τα τρία τμήματα είχαμε σε ετήσια βάση περίπου 700 εισακτέους, με το νέο ένα και μοναδικό τμήμα στην Καστοριά οι εισακτέοι δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν τους 200.

Μέχρι σήμερα σε όλη την χώρα δεν υπάρχει τμήμα με παραπάνω από 180 φοιτητές.

Για την ιστορία, το νέο ένα και μοναδικό τμήμα της Καστοριάς ονομάζεται » Διοίκηση Επιχειρήσεων Οργανισμών και συστημάτων» μετά την συγχώνευση ΄΄ Διεθνούς Εμπορίου, Δημοσίων Σχέσεων, Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοζάνης, και Εμπορίας Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φλώρινας.

Η Φλώρινα είναι ο νομός που είναι ο πιο κερδισμένος από το σχέδιο, κερδισμένα τα Γρεβενά, και φυσικά η Κοζάνη μένει στα ίδια χωρίς αλλαγές.

Το βατερλό του νομού Καστοριάς δεν έχει προηγούμενο, και τώρα για μια ακόμη φορά όλοι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την αδιαφορία και αναισθησία πολλών πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που κατέστρεψαν και συνεχίζουν πολλοί από αυτούς, παλιοί και νέοι, να διαλύουν τον νομό σκεπτόμενοι μόνο την επόμενη μέρα για τον εαυτό τους.

Η μεγαλύτερη αποτυχία σήμερα για τον νομό δεν είχε προβλεφθεί από κανέναν μιας και ο Μανώλης Χατζησυμεωνίδης στις 21/01 δήλωνε πολύ ευτυχισμένος διότι στην Καστοριά παρέμεναν τα 3 τμήματα θα φέρναμε 1 ακόμη, το πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας θα συνεχίσει την πορεία του και σε πολύ καλό δρόμο η Αρχιτεκτονική σχολή. Αυτά δήλωσε πριν λίγες μέρες και τώρα όλη η κοινωνία βλέπει εντελώς διαφορετικά πράματα. Η αποτυχία στις κινήσεις Χατζησυμεωνίδη προβληματίζει ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες οι οποίοι δεν πιστεύουν αυτό που έχει γίνει…..

Οι απίστευτες δηλώσεις του δημάρχου Καστοριάς στις 21/1/2013 :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G2TsGkL7wqM[/youtube]

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Φεβρουάριος, 2013, 9:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Σε μια νύχτα διαλύσαμε το ΤΕΙ Καστοριάς – Ραγδαίες οι εξελίξεις. Πολλές οι ευθύνες πολιτικών και αυτοδιοικητικών….”

 1. ωχαμαν...

  περιμένατε κάτι καλύτερο…, από ποιους? ακόμη και αυτοί που μπορούσαν μέσα στο χαμό εκδιώχθηκαν. όταν οι κοινωνία αγοράζει πανικό τέτοια παθαίνει. Και ως Κασσάνδρα να πω, τα άλλα έπονται… με «ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ» επευφημούν στο κολοκοτρονίτσι, και μείς λοιπόν…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr