Ο Πετσάλνικος για το σχέδιο » ΑΘΗΝΑ» – Επίθεση στην κυβέρνηση ( Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) που ενέκριναν το σχέδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο σχεδιασμός και οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν τραγικές συνέπειες για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την ανάπτυξη στην Δυτική Μακεδονία.

Η κατάργηση τμημάτων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Περιφέρειας και ειδικότερα η πρωτοφανής και αδικαιολόγητη συρρίκνωση του Τ.Ε.Ι της Καστοριάς δεν έχουν ακαδημαϊκή-επιστημονικήλογική, αλλά ούτε υπακούουν σε σοβαρό σχεδιασμό Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Είχα προειδοποιήσει με δηλώσεις μου στις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, για τους κινδύνους που υπήρχαν και το πλήγμα που θα επιφέρουν στην περιοχή τέτοιες απόψεις. Είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά διάφοροι αρμόδιοι και μη, επέδειξαν άγνοια κινδύνου, αδιαφορία και ανικανότητα.

Τελικώς οι σχεδιασμοί και οι απόψεις της Κυβέρνησης ξηλώνουν την Ανώτατη Εκπαίδευση σε αυτήν την ακριτική περιφέρεια, συρρικνώνοντας το Τ.Ε.Ι και διαλύοντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,(που με πολύ κόπο και σοβαρό σχεδιασμό είχε δημιουργηθεί πριν από χρόνια),καταργώντας και την Αρχιτεκτονική Καστοριάς που είχε ιδρυθεί τον Φεβρουάριο του 2010.

Η ακριτική περιοχή μας έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκης οικονομικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής ανάπτυξης.

Σε αυτήν την πολλαπλή ανάπτυξη συνέβαλε και συμβάλλει τα μέγιστα και η Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η Κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει άμεσα το διαλυτικό της σχέδιο και να συζητήσει σοβαρά για την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Ανώτατης Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία. Δεν υπάρχει χώρος για καμία δικαιολογία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Φεβρουάριος, 2013, 4:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr