Αρβανιτόπουλος: «Οι συγχωνεύσεις δεν έχουν σχέση με μνημονιακές δεσμεύσεις»

Συνέντευξη του υπουργού Παιδείας σε πρωινή εκπομπή.

[youtube]http://youtu.be/j2OpJ4P2UMo[/youtube]Για το μείζον θέμα των συγχωνεύσεων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ μίλησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο κ Αρβανιτόπουλος σε ερώτηση εάν οι αλλαγές που γίνονται στο χώρο της Παιδείας εμπλέκονται με μνημονιακές δεσμεύσεις περί εξοικονόμησης χρημάτων από τις συγχωνεύσεις εξήγησε ότι « Δεν υπάρχει καμία μνημονιακή δέσμευση για τις συγχωνεύσεις, παρά μόνο εθνική αναγκαιότητα» Ο ίδιος εξήγησε επίσης  ότι το υπουργείο Παιδείας, θα καταβάλλει στους φοιτητές κάποιο ποσό για τα έξοδα μετακίνησης από την πόλη που φοιτούν στην πόλη, όπου θα μετακομίσουν από την ερχόμενη χρονιά, με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Όσο για το ποιο λόγο γίνονται τώρα οι αλλαγές στην Παιδεία, ο κ Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι «η παρέμβαση γίνεται για να θεραπεύσουμε την ανεργία» και συνέχισε λέγοντας πως « όπως είναι αυτή τη στιγμή οι σχολές υπάρχει ένας κατακερματισμός, ενώ εμείς θέλουμε να έχουμε μια χρήσιμη ακαδημαϊκή μάζα. Υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν Διδακτικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΔΕΠ)»

Ωστόσο ο κ Αρβανιτόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν και να συζητηθούν ενδελεχώς αναφορικά με τα διαδικαστικά ζητήματα του σχεδίου «Αθηνά»,  τα οποία αποτελούν τον επόμενο στόχο του Υπουργείου Παιδείας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Φεβρουάριος, 2013, 11:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr