ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ » στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρθηκε και θα παρθεί από τους φορείς της πόλης και του Νομού»

Οι αυτοαναγορευμένοι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Παιδείας αναστατώνουν και πάλι σπουδαστές και τοπική κοινωνία της Καστοριάς.
Φτάνει κύριοι, ντροπή σας, μη μας σώσετε πάλι.
Με ζωηρό ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών όσον αφορά το ΤΕΙ Καστοριάς και γενικότερα την τύχη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά τη δημοσίευση του περίφημου και βαθυστόχαστου υποτίθεται σχεδίου «Αθηνά».
Καταρχάς δεν σας φταίει σε τίποτα κε. Αρβανιτόπουλε, Υπουργέ Παιδείας, η Παλλάδα Αθηνά που χρησιμοποιήσατε το όνομα της, έτσι ώστε να το κάνετε συνώνυμο το νέο θάψιμο της Παιδείας.

Ως μαθητευόμενος μάγος, με τη λογική του κόψε-ράψε και με αμφισβητούμενα πρακτικά αποτελέσματα, ο κος. Αρβανιτόπουλος φέρνει τα πάνω-κάτω σε όλο τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Ελλάδας.

Ειδικότερα, για την περιοχή της Καστοριάς, έτσι όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα, δημιουργείται ένα τμήμα «μαϊμού» Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (εν συντομία ΣΔΟ) με τμήματα σε Κοζάνη και Καστοριά ενώ χάνουμε το τμήμα πληροφορικής που πάει στα Γρεβενά και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας το οποίο μάλλον καταργείται εντελώς αφού έχει χαρακτηριστεί «μη βιώσιμο από το Υπ. Παιδείας.

Σαν Τοπική Οργάνωση Καστοριάς της Χρυσής Αυγής, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρθηκε και θα παρθεί από τους φορείς της πόλης και του Νομού, έτσι ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ήδη σε αρκετές πόλεις έχουνε αρχίσει οι «διορθώσεις» και το Υπουργείο Παιδείας παίρνει πίσω τους αρχικούς του σχεδιασμούς. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα φτάσουμε το θέμα στο ανώτερο επίπεδο, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με όσες δυνάμεις έχουμε να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα μας. Και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Να μείνει στην Καστοριά το τμήμα πληροφορικής, το οποίο χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται, βγάζει μεταπτυχιακά προγράμματα, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες νέες εγκαταστάσεις και κατά γενική ομολογία κερδίζει σπουδαστές οι οποίοι το προσθέτουν στο μηχανογραφικό τους όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή.

Να επανεξεταστεί η διάλυση του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, το οποίο επίσης έχει βγάλει μεταπτυχιακά προγράμματα, έχει αξιόλογο αριθμό πτυχιούχων και είναι ένα από τα δύο μόλις τμήματα στην Ελλάδα. Οι σπουδαστές που έχουν πάρει πτυχίο δεν πρέπει να δουν τον κόπο τους να υποβαθμίζεται. Είναι αδιανόητο να καταργηθεί τέτοιο τμήμα, τη στιγμή που σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Αμερική, το πεδίο γνώσης που αφορά τις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία είναι ένα από τα σημαντικότερα και περισσότερο αναπτυσσόμενα.

Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα με την έδρα της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας. Πως είναι δυνατόν να «σπάει» σε Κοζάνη και Καστοριά; Για να είναι το τμήμα βιώσιμο και να έχει προοπτικές πρέπει να είναι ενωμένο και στεγασμένο στον ίδιο χώρο. Πρέπει οι καθηγητές και το επιστημονικό προσωπικό επίσης να είναι σε έναν χώρο για καλύτερη αποτελεσματικότητα. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε μικρότητες και τοπικιστικές ακρότητες, το τμήμα πρέπει να πάει ή στην Καστοριά ή στην Κοζάνη, δεν υπάρχει μέση «μαϊμουδίστικη» λύση.

Να μην μείνει στα χαρτιά η εγκατάσταση του Τμήματος της Σχολής Αρχιτεκτονικής. Ο χώρος υπάρχει, η προεργασία έχει γίνει, η πολιτική βούληση πρέπει να εφαρμοστεί υπέρ μας αλλά και πάλι πρέπει να πιέσουμε τις καταστάσεις, να μην περιμένουμε Μεσσίες να μας σώσουν από τον ουρανό.

Πέρα από το ΤΕΙ Καστοριάς, αποφασιστικής σημασίας είναι η μη υποβάθμιση και η επιβίωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έως πότε θα γινόμαστε μάρτυρες της υπερ-συγκέντρωσης Σχολών και Πανεπιστημιών σε Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη; Η αποκέντρωση της Ανώτατης Παιδείας σε αστικές περιοχές της περιφέρειας, συνήθης πρακτική των περισσότερων Δυτικών χωρών πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη. Η Καστοριά ειδικότερα και η Δυτική Μακεδονία γενικότερα, παραμεθόριες περιοχές με ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια της χώρας, δεν πρέπει να υποβαθμιστούν άλλο. Τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών από τη λειτουργία ΤΕΙ, ΑΕΙ, Στρατοπέδων, Αεροδρομίων, Τελωνείων και άλλων παρόμοιων εγκαταστάσεων είναι πολλαπλά και δίνουν ανάσες στον Καστοριανό, τον Γρεβενιώτη, τον Κοζανίτη, τον Φλωρινιώτη. Αντί να φαγωθούμε μεταξύ μας για το «μοίρασμα» των σχολών πρέπει να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η Χρυσή Αυγή σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι παρούσα στις συζητήσεις και τις ζυμώσεις που θα γίνουν με τους τοπικούς φορείς.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καστοριάς και γενικότερα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, μαζί με τους τοπικούς φορείς, κόμματα, Περιφέρεια, Δημάρχους κλπ. να δώσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε αυτό που με κόπο έχει χτιστεί εδώ και χρόνια, παρά τα όποια λάθη, να μην γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος από τα καπρίτσια κάπου τυχάρπαστου Υπουργού.

Ειδικά στην Καστοριά, που είμαστε μονοεδρική πλέον Περιφερειακή Ενότητα (η έδρα που κατέχει προσωρινά ο Συ.Ριζ.Α. στην Καστοριά περισσότερο χρήσιμη είναι για αυτούς ως πρόσθετη έδρα βουλευτή της Α’, Β’ Αθηνών, των καταλήψεων, της Παλαιστίνης, της Χαλκιδικής, των άναρχο-άπλυτων που διαδηλώνουν ενάντια στη γούνα, του Μεταξουργείου, της Βίλλας Αμαλίας, των ληστών με τα Καλάσνικοφ κλπ.) θα πρέπει οι προσπάθειες μας να είναι συντονισμένες και με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση προς τα κέντρα αποφάσεων. Η Χρυσή Αυγή θα είναι μπροστά από τις εξελίξεις και ήδη έχουν διαβιβαστεί προσχέδια επερωτήσεων στα γραφεία μας στην Ελληνική Βουλή έτσι ώστε το θέμα να συζητηθεί στο ανώτερο επίπεδο.

Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή,

Τοπική Οργάνωση Καστοριάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Φεβρουάριος, 2013, 9:57 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ » στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρθηκε και θα παρθεί από τους φορείς της πόλης και του Νομού»”

 1. Dimitris

  Το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου δεν θα είναι μέσα στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας ? Μπορεί ο τίτλος στο πτυχίο να αλλάξει, αλλά το αντικείμενο σπουδών δεν θα είναι το ίδιο ?

 2. katerina

  Υπάρχει μια παράλειψη . Ακόμα υπάρχει το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και κανένας τοπικός φορέας δεν αναφέρεται σε αυτό. Είναι σα να μην ενδιαφέρει την Καστοριά ποια τμήματα υπάρχουν και ποιος θα είναι ο τίτλος του πτυχίου των παιδιών αλλά πόσα (ποσά) τμήματα θα έρθουν στην Καστοριά.

  Και αυτό ισχύει για όλους σας ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr