Πανελλαδικές: Χιλιάδες λιγότεροι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – Στα ύψη και οι βάσεις λόγω… “Αθηνάς”

Με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών σχολών και τις καταργήσεις τμημάτων μέσω του σχεδίου “Αθηνά” θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εισακτέων στις πανελλαδικές γεγονός που θα εκτινάξει σε κάποια πεδία τις βάσεις προς τα πάνω.

Με βάση το που μειώνονται και που όχι τα τμήματα και οι σχολές αυξομειώνονται και οι θέσεις. Έτσι υπάρχουν τυχεροί και άτυχοι υποψήφιοι, ανάλογα με το πεδίο που έχουν επιλέξει.

Τι αναμένεται να γίνει ανά πεδίο:

Ο πήχης, ειδικά στο 1ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται να ανέβει πολύ ψηλά. Από φέτος και με βάση το σχέδιο “Αθηνά” στις σχολές Ανθρωπιστικών, Νιμικών και Κοινωνικών επιστημών οι εισακτέοι θα είναι σχεδόν 2.000 λιγότεροι, έτσι ο ανταγωνισμός για μια θέση θα είναι μεγαλύτερο και κάπως έτσι θα αυξηθούν και οι βάσεις.
Αντίθετα πιο τυχεροί είναι οι υποψήφιοι του δεύτερου πεδίου καθώς οι θέσεις αυξάνονται από τις περίπου 7.500 στις 9.500.
Στο 3ο πεδίο σπουδών που αφορά στις σχολές υγείας οι αλλαγές δεν αναμένεται να είναι μεγάλες. Θα υπάρξουν μόνο λίγες αυξομειώσεις και έτσι και οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.
Στο τέταρτο και το πέμπτο πεδίο θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις εισακτέων ωστόσο και αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν πολύ τις βάσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Φεβρουάριος, 2013, 8:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr