Σε 50 σελίδες μόνο όλος ο φορολογικός κώδικας

«Λίγα από πολλούς και όχι πολλά από τους λίγους» το νέο φορολογικό δόγμα.

Να συνεχίσει και να ολοκληρώσει ό,τι άρχισε το Μνημόνιο, επιχειρεί η νέα Επιτροπή Φορολογικής Μεταρρύθμισης που συγκρότησε ο Γιάννης Στουρνάρας και η οποία συνεδρίασε χθες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών  Γιώργος Μαυραγάνη.
Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ότι το νέο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων θα αποτελεί προέκταση των αλλαγών που ισχύουν από φέτος και στόχος, παρότι τα μέτρα αυτά ελήφθησαν στο όνομα της έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης  στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και υπό την πίεση των δανειστών.
Αντί δηλαδή από την «Επιτροπή Σοφών» για την αναμόρφωση του φορολογικού να κινηθεί σε μια κατεύθυνση εξορθολογισμού και άμβλυνσης των ακροτήτων που θεσπίστηκαν (κατάργηση αφορολογήτων και φοροαπαλλαγών, φόροι από το πρώτο ευρώ και με 40% από μόλις 2.000 ευρώ το μήνα εισόδημα κλπ), η Επιτροπή θα αναζητήσει φόρους να πληρώσουν ακόμα περισσότεροι περισσότερα! Το «δόγμα» που ήδη ακούγεται στις συνεδριάσεις αυτές είναι «να εισπράξουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από τους λίγους», υπονοώντας βεβαίως πως οι μεγάλες περιουσίες δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν και να φορολογηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσεως, λωστε να πληρώνουν και όσοι δεν πλήρωναν ως τώρα φόρους.
Εκτός από τους  φόρους εισοδήματος, αλλάζουν όμως και οι φορολογικοί κανόνες και τα πρόστιμα. Μέχρι τον Απρίλιο η Επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε ένα Κώδικα Φορολόγησης για όλα, που θα περιλαμβάνει σε «μέχρι 50 σελίδες το πολύ» ό,τι πρέπει να γνωρίζει κάθε φορολογούμενος για τους φόρους στο εισόδημα και την περιουσίας του.
Σήμερα στις 3.00 τα μεσημέρι συνεδριάζει όμως και η διακομματική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τη φορά αυτή υπό τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει όμως και ένα παράθυρο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος με αφορολόγητο υψηλότερο και από τα 50.000 ευρώ που φαινόταν ήδη σαν δεδομένο. Μετά τη σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών που ρωτήθηκε σχετικά, δεν διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως «έχουμε αρκετό χρόνο για να το συζητήσουμε και αυτό».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Φεβρουάριος, 2013, 9:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr