ΔΗΜΑΡ για Σχέδιο «Αθηνά»: Συζήτηση στη Βουλή και όχι Προεδρικό Διάταγμα

Να μην περάσει με Προεδρικό Διάταγμα το σχέδιο «Αθηνά» ζητεί η ΔΗΜ.ΑΡ. προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή.
Τις θέσεις του Τομέα Παιδείας και Ερευνας παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Μάνια Μαύρη, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Γιώργος Μιαούλης, καθηγητής στο ΑΤΕΙ Πειραιά, και η Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια στο ΑΠΘ, βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΔΗΜ.ΑΡ., υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Ερευνας.

Αναφορικά με τις θέσεις της για το σχέδιο «Αθηνά» η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί ότι:
Α) Η αναδιάρθρωση των ΑΕΙ είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Χρειάζεται η ενεργοποίηση των θεσμικών οργάνων όπως το ΕΣΥΠ και η ΑΔΙΠ, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ερωτήθηκαν καν.

Β) Το συγκεκριμένο σχέδιο «Αθηνά» δεν μπορεί να ισχύσει με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Η συζήτηση και η ψήφισή του στη Βουλή είναι αναγκαία. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφαση του για έκδοση Π.Δ. και να εισαγάγει την πρόταση στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Στη διάρκεια της διαβούλευσης η ΔΗΜ.ΑΡ. θα υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του σχεδίου «Αθηνά» στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ακαδημαϊκού χαρακτήρα, της αναδιάρθρωσης, της απομάκρυνσης από πελατειακές και κομματικές λογικές και της αντιστοίχησης με τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Ο τομέας Παιδείας της ΔΗΜ.ΑΡ. έδωσε στη δημοσιότητα μια πλήρη πρόταση αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ που αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις που μπορούν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Φεβρουάριος, 2013, 9:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr