Απίστευτο! Αγρότες πήραν 244 εκατομμύρια ευρώ κλέβοντας στον ΦΠΑ

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως γύρω από τις επιστροφές ΦΠΑ που αφορούν στους αγρότες δείχνουν ένα καλά στημένο παιχνίδι κλοπής. Ουσιαστικά το 11% των αγροτών πήρε το 60% της επιστροφής και τώρα 37.000 αγρότες μπαίνουν στο στόχαστρο. Θα γίνουν έλεγχοι για να φανεί πως βρέθηκαν να εισπράττουν ΦΠΑ μεγαλύτερο και από το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τ στοιχεία του υπουργείου οι αγρότες πήραν την περασμένη χρονιά 400 εκατομμύρια από επιστροφές ΦΠΑ.
Από τους 292.000 αγρότες όμως που μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα βάσει παραστατικών μόλις τα 156.000 πήγαν στους περισσότερους, σε περίπου 155.000 αγρότες.
Η … μερίδα του λέοντος πήγε σε μόλις 37.000 άτομα που μοιράστηκαν 244 εκατομμύρια.
Από έναν πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει ένα ποσό κοντά στις 7.000 ευρώ κατά μέσω όρο, δεν είναι όμως έτσι. Ναι κάποιοι πήραν μικρά ποσά, όμως κάποιοι άλλοι βρέθηκαν σε έναν πρώτο έλεγχο να εισπράττουν ΦΠΑ μεγαλύτερο και από το εισόδημα που δήλωσαν, γεγονός που οδηγεί σε… καραμπινάτη απάτη.
Ουσιαστικά τώρα ξεκινάει έλεγχος για πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Ήδη από τους πρώτους ελέγχους έχουν εντοπιστεί απίστευτα παραδείγματα όπως μια αγρότισσα με τιμολόγια αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις με αγρότες που παρουσίασαν παραστατικά αλλά δεν είχαν καν παραγωγή!
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η ομάδα περίπου 100 αγροτών που ενώ δήλωσε εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων.
Τώρα και μετά τους ελέγχους αυτά τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν ενώ οι υπεύθυνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Φεβρουάριος, 2013, 6:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr