Έρχεται πρόγραμμα εποχικής απασχόλησης στον αγροτικό τομέα

Πρόγραμμα εποχικής απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, ιδίως στις περιόδους συγκομιδής, σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια κατεύθυνση, είναι υπό μελέτη ειδική επιδότηση ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών σε έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς, που ζουν και δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το φλέγον ζήτημα της αδήλωτης εργασίας.

Επιπλέον, για τον αγροτικό τομέα ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «επειδή η αγορά εργασίας ακολουθεί την ανάκαμψη των αγορών με βραδύτερους ρυθμούς είναι απόλυτη ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας να συμβαδίζουν με επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Η επένδυση αυτή θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και συνεκτική και αυτό συμπεριλαμβάνει τη διαμόρφωση Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτισης, τη μαθητεία την προσανατολισμένη προς το γεωργικό τομέα, καθώς και τη συνέργεια του υπουργείου Εργασίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων».

Μιλώντας για την ανεργία γενικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «βασικός στόχος των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας είναι η στοχευμένη κατάρτιση, συνοδευόμενη από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η οργανωτική τεχνογνωσία, η συμβουλευτική για επιχειρηματικά σχέδια και για τη προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα είτε της νέας θέσης απασχόλησης είτε της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Φεβρουάριος, 2013, 9:51 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Έρχεται πρόγραμμα εποχικής απασχόλησης στον αγροτικό τομέα”

  1. Unemployed

    Ξαναγυρίζουμε στη δεκαετία του ‘ 50.
    Όλοι οι άνεργοι στα χωράφια

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr