Δεν έπεσε «haircut» στις συντάξεις δημάρχων και βουλευτών

Δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου, όπως οριζόταν, η διάταξη που προέβλεπε μειώσεις στις διπλές και τριπλές συντάξεις βουλευτών και τοπικών αρχόντων, αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής». Η μείωση μετατέθηκε για τα τέλη Μαρτίου, ενώ στην εφημερίδα αποκαλύπτεται ότι οι μειώσεις των αιρετών θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο από τις μειώσεις των υπόλοιπων συνταξιούχων.

Η διάταξη προβλέπει πως «οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ Ά και “Β βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%». Αν ο πρώην βουλευτής/δήμαρχος λαμβάνει και τρίτη σύνταξη τότε θα έχει μείωση 30%.

Έτσι, αν κάποιος λαμβάνει σύνταξη επαγγέλματος 1.800 ευρώ και βουλευτική αποζημίωση 3.000 ευρώ, τότε αυτή θα μειωθεί κατά 20% δηλαδή θα φτάσει στα 2.400 ευρώ. Εάν υπάρχουν τρεις συντάξεις τότε η βουλευτική σύνταξή του θα πέσει στα 2.100 ευρώ.

Ωστόσο, οι μειώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα κάτι που καθυστερεί και τις υπόλοιπες μειώσεις όπως τη μείωση του ΛΑΦΚΑ και τη νέα μείωση κατά 5% – 20%, καθώς, σύμφωνα με το Μνημόνιο, πρέπει πρώτα να γίνει η μείωση του 20 με 30% και μετά να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μειώσεις.

Στην εφημερίδα αναφέρεται πως ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί τα μητρώα συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή τρίτη σύνταξη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Φεβρουάριος, 2013, 12:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr