Συμπαράσταση στους αγώνες των φοιτητών ΑΤΕΙ Καστοριάς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ που αναδείχτηκε στις 9/2/2013.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες των φοιτητών του ΑΤΕΙ Καστοριάς, ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που αποδιαρθρώνει εν γένει την Ανώτατη Δημόσια εκπαίδευση και ανατρέπει βίαια την ακαδημαϊκή και επαγγελματική προοπτική χιλιάδων φοιτητών.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους και ζητάμε την άμεση απόσυρση του διαλυτικού αυτού σχεδίου.

Το Σχέδιο Αθηνά εξυπηρετεί συμφέροντα μνημονιακά και πελατειακά. Από τα 480 τμήματα που υπήρχαν στο μηχανογραφικό του 2012 απόμειναν 386. Τα Πανεπιστήμια χάνουν 20 τμήματα και τα ΤΕΙ 74. Οι εισακτέοι μειώνονται δραματικά, Το Υπουργείο εμφανίζει μείωση 1885 θέσεων. Οι συγκριτικοί πίνακες όμως δείχνουν ότι η μείωση θα φτάσει στις 15000 θέσεις

Πρόκειται για μια δραματική μείωση με σαφές ταξικό πρόσημο.

Η συρρίκνωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της μαζικοποίησης του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου,

Το Σχέδιο Αθηνά έχει ως κύριο στόχο του την δημοσιονομική προσαρμογή των ΑΕΙ στα Μνημόνια, πράγμα που σημαίνει: λιγότερα κονδύλια για την Ανώτατη Εκπαίδευση από το 2,7% του ΑΕΠ του φετινού προϋπολογισμού, με μείωση των εισακτέων και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Η μείωση των εισακτέων είναι το φετινό δώρο του υπουργού στην ιδιωτική Τριτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως στα Κολλέγια..

Το σχέδιο όμως αφορά και την αλλοίωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι συγχωνεύσεις πριμοδοτούν ευθέως τα κολλέγια (ιδιωτικά πανεπιστήμια) και μάλιστα εντός των ΑΕΙ αφού με το αντισυνταγματικό άρθρο 31 επιτρέπει στα δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να ιδρύουν ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολλέγια. Δηλαδή, με το σχέδιο «Αθηνά» συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση για να δημιουργήσει «χώρο» για την ιδιωτική.

Όσο κι αν επιχειρείται η συγκάλυψη των προθέσεων του Αθηνά, ο τελικός στόχος είναι διακριτός: ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και πειθαναγακασμός και πειθάρχηση. Το στοίχημα γα την κυβέρνηση και τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι μεγάλο. Το διακύβευμα για μας είναι μεγαλύτερο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Φεβρουάριος, 2013, 12:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr