Ο Γ.Τσακιρίδης για την δημοτική φιλαρμονική Καστοριάς

Η δημοτική φιλαρμονική της πόλης μας επανασυστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στα πλαίσια των προγραμμάτων «Κοινοφελούς Εργασίας». Πριν την επανασύστασή της λειτουργούσε και προγενέστερα από το 1935-1941 και 1983-2009. Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες καστοριανά παιδιά διδάχθηκαν την ωραία τέχνη της μουσικής μέσα από την
διδασκαλία πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων. Τα μαθήματα παρέχονταν δωρεάν και σύντομα έγινε πόλος έλξης για πολλά παιδιά, εκ των οποίων αρκετά αγόρασαν και δικά τους μουσικά όργανα καθώς τα περισσότερα όργανα που άνηκαν στον Δήμο ήταν καταστρεμμένα. Παρόλο αυτά η φιλαρμονική απέκτησε 25 σταθερά μέλη, τα οποία με μεγάλο ζήλο συμμετείχαν στα μαθήματα και φθάνοντας σε ένα ικανοποιητικό μουσικό επίπεδο. Ωστόσο, όλο το χρονικό διάστημα επανασύστασης της κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε από τον Δήμο.
Ζητήθηκε αρχικά χώρος εντός της πόλης και δεν έγινε καμιά ενέργεια. Στεγάστηκε σε ένα μικρό δωμάτιο στο ΔΗ.ΝΑ.Κ επί της Λεωφόρου Κύκνων μακριά από το κέντρο της πόλης. Ζητήθηκε να αγοραστούν μερικά μουσικά όργανα και δεν έγινε καμιά ενέργεια. Όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας κανένας υπάλληλος του Δήμου δεν πάτησε το πόδι του να νοιαστεί για το έργο που παράγουμε κατά την ώρα του μαθήματος. Παρέλαβα ένα σωρό από χαλασμένα όργανα, σκισμένες παρτιτούρες και σκοροφαγομένες στολές. Καμιά ευαισθησία δεν υπήρξε για να στεργιώσει αυτή η σημαντική πολιτιστική δομή, η οποία ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στους νέους βλαστούς του τόπου μας. Και τώρα? Τίποτα! Με το πέρας της σύμβασής μου, όσο παιδιά είχαν δανειστεί τα λιγοστά εν λειτουργία όργανα με μεγάλη λύπη κλήθηκαν να τα επιστρέψουν πίσω. Επίσης, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου αιτηθήκαμε προς τον Δήμο Καστοριάς μέσω του Συλλόγου «Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Ν. Καστοριάς» να μας παραχωρηθούν τα όργανα για να συνεχίσουμε την λειτουργία της, αλλά δυστυχώς όπως βλέπω δεν υπάρχει καμιά βούληση και πρωτοβουλία από την πλευρά του Δήμου. Όμως να ξέρετε ότι η φιλαρμονική στον τόπο μας μπορεί να φύτρωσε επάνω στον λίθο της αδιαφορίας σας αλλά θα βρει γόνιμο έδαφος στις καρδιές και των ζήλο των καστοριανών παιδιών που σε πείσμα τους θα καταφέρουν να ανασυστήσουν την φιλαρμονική μας εκ του μηδενός και χωρίς εσάς.
Ο Αρχιμουσικός
Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2013, 8:54 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ο Γ.Τσακιρίδης για την δημοτική φιλαρμονική Καστοριάς”

 1. Τσουλπάς

  Τα ζώα του Δήμου δεν καταλαβαίνουν απο πολιτισμό. Μόνο να καταστρέφουν ξέρουν. ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ!!!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr