Σοβαρές καταγγελίες για το χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς από το τμήμα διεθνούς εμπορίου – Σάλος στο εσωτερικό του δήμου Καστοριάς

Αγαπητέ Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλουμε να εκφράσουμε τη μεγάλη έκπληξη και απογοήτευσή μας για το χθεσινό (11-2-013) ψήφισμα του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου. Αποτελεί ίσως πανελλήνια πρωτοτυπία ένας Δήμος να χάνει ένα τμήμα ΑΕΙ και να μην ενδιαφέρεται, να υπονομεύει και εν κατακλείδι να διαγράφει ένα από τα Τμήματα που εδρεύουν στην πόλη.

Φυσικά αναφερόμαστε στο Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που ακόμη έχει έδρα στην Καστοριά….και εσείς με το χθεσινό σας δημοσίευμα αποφασίσατε να το διαγράψετε από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, να το σβήσετε πιο βέβηλα και πιο απαξιωτικά ακόμη και από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ του Υπουργείου που τουλάχιστον το ήθελε να συγχωνεύεται με άλλα τρία Τμήματα και να έχει έδρα στην πόλη σας. Εσείς όμως δεν ενδιαφέρεστε….

Εσείς ασχολείστε με το Τμήμα Πληροφορικής (ορθά κατά τη γνώμη μας) και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας για το οποίο μάλιστα έχετε πλήρη τοποθέτηση «ως ειδικοί» πως πρέπει να μείνει ανεξάρτητο κλπ. Ξεχάσατε όμως να ασχοληθείτε με το τρίτο τμήμα…σας διέφυγε …τυπογραφικό λάθος!!!

Λυπούμαστε για την απαξίωση, πιο πολύ όμως ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια τους 3000 φοιτητές και αποφοίτους μας που έζησαν και ζουν στην Καστοριά, την αγάπησαν και τώρα οι τοπικοί άρχοντες και οι διοικητικές αρχές, τόσο εύκολα, χωρίς καμιά σκέψη τους προδίδουν. Ομόφωνα το Τμήμα αποφάσισε να αντιδράσει στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ γιατί δε βασίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και ανταυτού έρχεται ο Δήμος και αποφασίζει…..

Να σας θυμίσουμε κύριοι πως το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ήταν το πρώτο Τμήμα που ήρθε στην Καστοριά από το 1996, είχε αντικείμενο το Διεθνές Εμπόριο με σκοπό να στηρίξει την τοπική κοινωνία, να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της εκπαίδευσης και της κοινωνίας και να παρέχει στους φοιτητές του υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Ήταν το πρώτο Τμήμα στο οποίο εισέρχονταν κάθε χρόνο 300-400 φοιτητές από όλη την Ελλάδα και σταδιακά όλοι αυτοί έδωσαν ζωή στον τόπο και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Στο διάστημα αυτό δημιουργήθηκαν νέα κτήρια, νέες υποδομές, μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜΒΑ) με φοιτητές από όλη τη Μακεδονία και την Ήπειρο, με περί τους 100 αποφοίτους και άλλους 30 φοιτητές σε ετήσια βάση. Βάλαμε στόχο να γίνουμε ανταγωνιστικοί, να έχουμε εξωστρέφεια και να κάνουμε το Τμήμα μας και την Καστοριά γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πετύχαμε εξαιρετική εξωτερική αξιολόγηση από ξένους ακαδημαϊκούς από διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου. Συντονίσαμε ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα. Διοργανώσαμε έως τώρα 5 διεθνή Συνέδρια, από τα οποία τα 2 πρώτα στην Καστοριά με 300 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Διεθνείς δημοσιεύσεις, διεθνείς συνεργασίες. Μέλη του Τμήματός μας συνέβαλλαν ενεργά σε ανάπτυξη συνεργασιών και του Δήμου με άλλους Δήμους του εξωτερικού. Διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονται στην τοπική κοινωνία….Τα ξέρετε (;) όλα αυτά… απλά σήμερα τα συμφέροντά σας νομίζετε (ή σας κάνουν να νομίζετε) πως είναι άλλα!

Τώρα που το Παράρτημα και το Τμήμα αντιμετωπίζουν την σημαντικότερη κρίση από τη δημιουργία τους, τώρα πολύ εύκολα αλήθεια οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν τη μοίρα του ενός από τα τρία τμήματα του Παραρτήματος Καστοριάς.

Έχετε σκεφτεί κύριοι πως οι φοιτητές ακόμη ενωμένοι διεκδικούν να αποσυρθεί το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ενωμένοι προσπαθούν να μη πέσουν σε παγίδες που τους βάζουν συμφέροντα πολιτικά, κοινωνικά, ακόμη και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τα παιδιά άντεξαν τις πιέσεις, συνεχίζουν να αγωνίζονται για το καλό όλων, για τους στόχους που έχουν όλοι μαζί και το κάθε Τμήμα χωριστά. Εσείς όμως δεν αντέξατε… Επιλέξατε με ευκολία τί αλήθεια;

Εκ μέρους των μελών ΕΠ του Τμήματος ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Καθ. Ασπασία Βλάχβεη

Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2013, 10:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Σοβαρές καταγγελίες για το χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς από το τμήμα διεθνούς εμπορίου – Σάλος στο εσωτερικό του δήμου Καστοριάς”

 1. a_man

  Πολύ σωστά τα γράφουν. Κάθε ακαλλιέργητος και αμόρφωτος αποφασίζει για σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο την λειτουργία του ΤΕΙ όσο και και την οικονομία-κοινωνία του νομού.
  Πέρα από τα παραπάνω ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει ανάλογα με τον τομέα τον οποίο υπηρετεί. (Φανταστείτε το ΤΕΙ να επεμβαίνει στις λειτουργίες του δήμου).

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr