Ο Δήμαρχος Ορεστίδος συμμετείχε στη 2η Επιστημονική Συνάντηση για τα Ελληνικά Όσπρια που διοργάνωσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των «Φασολιών Γιγάντων Ελεφάντων Καστοριάς»

Στη 2η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές Ποικιλίες «Ελληνικά όσπρια: αναδεικνύοντας την πλούσια κληρονομιά μας» που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε ο Δήμαρχος Ορεστίδος και πρόεδρος της AGROΚΑ κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Μέσα από μια διαλογική συζήτηση ο κ. Κεπαπτσόγλου εξέθεσε τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των «Φασολιών Γιγάντων Ελεφάντων Καστοριάς» καθώς και την ουσιαστική συμβολή του μοναδικού και πρωτότυπου συστήματος ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζει η AGROΚA, στο μεγάλο πρόβλημα της ελληνοποίησης των εισαγόμενων φασολιών στην Ελλάδα πλήττοντας έτσι τα αγροτικά εισοδήματα.

Όπως εξήγησε, τα φασόλια Καστοριάς έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν υπεροχή έναντι όλων των άλλων, όπως είναι το μέγεθος, η εμφάνιση, η ταχύτητα βράσης, η νοστιμιά, η υψηλή βιολογική αξία και το ουσιαστικότερο από όλα, ο λεπτός φλοιός που οφείλεται στην ξεχωριστή γεωμορφολογία της περιοχής μας.

Η Επιστημονική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες προέβησαν σε πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2013, 2:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr