Βγαίνει η προκήρυξη για πρόσληψη 230 ατόμων σε εντατικές! Όλα τα προσόντα

Εντός της ημέρας το αργότερο αύριο εκδίδεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 230 γιατρών και νοσηλευτών στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας προκειμένου  να μην κλείσουν άλλα 50 κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εκδίδεται η απόφαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προκήρυξη των 230 θέσεων – γιατροί και νοσηλευτές- που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να μην μπουν λουκέτα σε απαραίτητες κλίνες. Οι συμβάσεις θα είναι διετείς με σύμβαση έργου και θα υλοποιηθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) θα αξιοποιήσει και μικρό αριθμό εργαζομένων σε άλλα τμήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, δεδομένου ότι μπαίνει λουκέτο σε 50 κρεβάτια έως το τέλος του μήνα εξαιτίας λήξης παλαιών συμβάσεων, οι προσλήψεις θα είναι άμεσες. Ειδικότερα ένα από τα βασικά κριτήρια που τίθεται είναι η εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου σε ΜΕΘ γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να ανανεωθούν οι συνεργασίες με εργαζόμενους που ήδη δουλεύουν σε εντατικές. Στόχος είναι να μη χρειασθεί να περάσει το διάστημα της εκπαίδευσης νέου προσωπικού το οποίο δε θα διέθετε την απαραίτητη εμπειρία.
Πάντως έπρεπε να φθάσει η τελική ώρα λίγο πριν τη λήξη των συμβάσεων του προσωπικού που σήμερα απασχολείται σε εντατικές για να αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κινητοποιήσει το μηχανισμό. Άλλωστε έως το τέλος του μήνα λήγουν σταδιακά όλες οι συμβάσεις και περίπου 50 κρεβάτια ΜΕΘ θα βγουν εκτός λειτουργίας.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Φεβρουάριος, 2013, 4:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr