Η προχθεσινή απόφαση του δήμου Καστοριάς για το σχέδιο »ΑΘΗΝΑ»

Η απόφαση του δήμου Καστοριάς και οι δυο άλλες προτάσεις Κοντόπουλου – Ζέγα :

 Πρακτικά :

Α) Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας – Παράρτημα Καστοριάς

Μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Αθηνά και κατόπιν συνεννόησης με όλους του θεσμικούς φορείς του Νομού Καστοριάς και τη Διοίκηση του Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι Καστοριάς προτείνονται από κοινού τα εξής:

1. Η μεταφορά του προτεινόμενου τμήματος, Χρηματοοικονομικής – Λογιστικής και μεταφορά της έδρας ΣΔΟ στην Καστοριά, καθότι η διασπορά τους σε πλέον της μίας πόλης αντιβαίνει στη φιλοσοφία του σχεδίου που προτάσσει την γεωγραφική συγκέντρωση ομοειδών γνωστικών αντικειμένων ανά περιοχή.

2. Την παραμονή του νεοσύστατου τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στην Καστοριά καθότι :

Διαθέτει επαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές για να μπορέσει να υποστηρίξει και να λειτουργήσει εύρυθμα τη λειτουργία του τμήματος με ικανό εργαστηριακό εξοπλισμό, με μεγάλο δίκτυο Η/Υ, με την λειτουργία βιβλιοθήκης, με μόνιμο διοικητικό προσωπικό , με 7 μέλη μόνιμο ΔΕΠ (έναντι μόλις 5 μελών ΔΕΠ των Γρεβενών), με μόνιμο ειδικό τεχνικό προσωπικό, πλεονεκτήματα τα οποία δεν διαθέτει το τμήμα Γρεβενών το οποίο βάσει του προγράμματος σπουδών που έχουν τα δύο τμήματα έχουν περισσότερο οικονομικό προσανατολισμό παρά κατεύθυνση Πληροφορικής.

Το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Καστοριάς διαθέτει 1.300 περίπου ενεργούς φοιτητές, πολλαπλάσιους των ενεργών φοιτητών που βρίσκονται στα τμήματα των Γρεβενών, γεγονός το οποίο σημαίνει θα μειώσει σημαντικά τις μετακινήσεις των φοιτητών.

3. Την παραμονή ως αυτοδύναμου τμήματος «ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» στην Καστοριά και την ένταξη του στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας καθότι έχει μεγάλη ελκυστικότητα και αντλεί εισακτέους από το 1ο επιστημονικό πεδίο, ενώ με την ενσωμάτωση του στο προτεινόμενο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ θα αντλεί εισακτέους από το 5ο επιστημονικό πεδίο γεγονός το οποίο θα επιφέρει δραστικές αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα, στο πρόγραμμα σπουδών ενώ οι ενεργοί φοιτητές θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικές αλλαγές και δυσκολίες στο γνωστικό τους αντικείμενο.

Σκοπός και στόχος του Σχεδίου Αθηνά θα πρέπει να είναι η δημιουργία Τμημάτων τα οποία θα είναι βιώσιμα, θα συμβάλλουν στην παραγωγή και προαγωγή της γνώσης, και θα συνδεθούν και θα δρουν ως εξειδικευμένοι επιστημονικοί σύμβουλοι στις τοπικές κοινωνίες που εδρεύουν και λειτουργούν.

Β) Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Θα πρέπει στην επικείμενη αναδιάρθρωση που δρομολογείται μέσα από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, να διατηρηθεί η αυτόνομη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και να ενταχθεί και η λειτουργία του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην πόλη της Καστοριάς καθότι όλες εκείνες οι προαπαιτούμενες ενέργειες που αφορούν την ίδρυση του, το πρόγραμμα σπουδών και την υλικοτεχνική υποδομή έχουν ολοκληρωθεί.»

Γ) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Καστοριάς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

Γίνεται μνεία ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κ.Κοντόπουλος, Ν.Καραμανίδης, Π.Παπαϊωαννίδης, Θ.Ζήσης και Β.Καραϊσκος κατέθεσαν και ψήφισαν την παρακάτω πρόταση: Διαφωνούμε με την πρόταση του Δημάρχου. Όποια μείωση ήθελε συμβεί, να συμβεί αναλογικά για όλη την επικράτεια ώστε η Καστοριά να μην έχει μεγαλύτερη ζημία απ τους άλλους. Επαναλαμβάνουμε, η μόνη πρόταση που μπορεί να προκριθεί είναι ότι η Καστοριά από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα δέχεται τόσους λιγότερους φοιτητές, όσο και το ποσοστό απομείωσης των υπόλοιπων Νομών της Περιφέρειας.

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Λ.Ζέγας κατέθεσε και ψήφισε την παρακάτω πρόταση:

Να παραμείνουν ως έχουν τα ΤΕΙ στην Καστοριά. Να καταγγελθεί το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων των σπουδαστών και γονέων. Είμαστε κατά των επισκέψεων σε Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Όσοι ψήφισαν μνημόνια δεν μπορούν να είναι υπέρμαχοι στη δωρεάν παιδεία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Φεβρουάριος, 2013, 10:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr