Δημοτικές εκλογές. Η καλή αρχή θα φέρει το καλό αποτέλεσμα

Μετά από την καλοκαιρινή ραστώνη ,την χαλάρωση θα αρχίσουν  και πάλι οι  συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές. Είναι η εποχή τους. Έχουν «ωριμάσει». Ποιο θα είναι το καινούργιο της  φετινής  χρονιάς; Μήπως  έχουμε μια επανάληψη των τελευταίων εκλογών; Μία από τα ίδια. Εκ των πραγμάτων όχι γιατί υπάρχει ο Καλλικράτης.  Αλλαγή που κακά τα ψέματα μπορεί να σχεδιάστηκε κεντρικά καλά αλλά σε τοπικό επίπεδο δεν έχει αναλυθεί . Ο κόσμος μόλις την τελευταία εβδομάδα έχει μάθει πόσους δημοτικούς συμβούλους θα έχει η περιοχή του ,πως θα ψηφίζει, πόσοι αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο κλπ. Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιες αλλαγές γίνονται σε βάθος τετραετίας .Με συζήτηση ,με ανταλλαγή απόψεων και ήπια προσαρμογή. Όμως τώρα αυτό δεν αλλάζει. Έγινε. Η μεγάλη λοιπόν   αλλαγή και για τον τόπο μας «αναγκάζει» να συνυπάρξουν εκλογικά διαφορετικά χωριά και πόλεις με διαφορές νοοτροπίας ,καταγωγής αλλά το κυριότερο για μένα με τεράστιες διαφορές  ως προς την ασχολία των κατοίκων. Έχω τονίσει ότι δύο δήμοι των εκατό χιλιάδων στην Αθήνα που γειτονεύουν μπορούν πιο εύκολα να συγχωνευτούν γιατί είναι αστικές περιοχές και έχουν παρόμοιες ανάγκες. Όμως ένας δήμος που έχει  χωριά που ασχολούνται με την γεωργία ,κτηνοτροφία, πόλη που έχει  αστικές περιοχές έχει πάρα πολλές δυσκολίες να «παντρέψει»,όλα τα παραπάνω .Άρα  χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση. Μία άλλη ανάλυση και ένας άλλος σχεδιασμός και το κυριότερο. Περισσότερη προσπάθεια και πολύ κόπο.  Ο τόπος μας συνθλίβεται από τα οικονομικά  προβλήματα. Αγκομαχά. Εύκολα λοιπόν θα πει κάποιος. Ποιος έχει κουράγιο να ασχοληθεί μ΄ αυτά; Καταλαβαίνω απόλυτα τον κόσμο. Έχουν τα χίλια δίκαια. Εάν όμως επικρατήσει απόλυτα αυτή η λογική  θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία υπέρ των «συνήθως ύποπτων» που καραδοκούν. Που τρέχουν νύχτα μέρα. Που έχουν κάνει τρόπο ζωής την άσκηση εξουσίας .Με κάθε μέσο .  Γιατί κάποιοι στο τέλος θα εκλεγούν. Η μη συμμετοχή λοιπόν είναι βούτυρο στο ψωμί τους!

Γι ΄ αυτό λοιπόν καλώ τους πολίτες να μην παίξουν το παιχνίδι τους να συμμετέχουν, να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους για τον τόπο τους. Άλλωστε οι παππούδες μας  σε πολύ χειρότερες συνθήκες τον κράτησαν όρθιο!

Ο Βασίλης  Κωνσταντίνου είναι δημότης Καστοριάς , Δ/ντής Γυμνασίου Κορησού και Γραμματέα του Ιδρύματος «Ηρακλής Καλλισθένης»

  • Άρθρο του Βασίλη Κωνσταντίνου για τον  «www.alphafm.gr»
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Αύγουστος, 2010, 11:12 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr