Αντ. Σαμαράς: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

«Τα χρήματα να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο»

Έμφαση στο θέμα της ανεργίας έδωσε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας μάλιστα ότι έχει πάρει εφιαλτική διάσταση.

«Έχουμε σημάνει συναγερμό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και της ύφεσης. Είπε ακόμη: «Εξασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δανειοδότηση, τα κοινοτικά κονδύλια και τώρα προέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή: «Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν αιχμηρός με όσους δημιουργούν προβλήματα. «Όσοι μπλοκάρουν δρόμους και επενδύσεις θα μας βρουν απέναντί τους, όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα μας έχουν δίπλα τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να προχωρήσει η ανάπτυξη.  Κάθε μέρα δίνω αγώνα να τιθασεύσω τη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους υπουργούς του να φέρουν μια λίστα με άμεσες λύσεις που προτείνουν για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς να ενημερώνουν και τους κυβερνητικούς εταίρους για τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν περιορισμοί. » Καλύψαμε τεράστια απόσταση, τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκολλήσουμε τη χώρα από το τέλμα» τόνισε, ζητώντας άμεσα λύσεις. «Θέλω λύσεις τώρα, όλοι να τρέξουμε, οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις» ανέφερε.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής  κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση όπου μοιράστηκαν περισσότερα σε λιγότερους και  τα επόμενα 9 χρόνια η Ελλάδα θα πάρει 44 δισ. ευρώ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο η χώρα μας να λάβει και άλλα κονδύλια από προγράμματα χωρίς εθνική κατανομή.

Τόνισε την ανάγκη της σωστής διαχείρισης του ΕΣΠΑ και είπε ότι τα κονδύλια θα πρέπει να κατανέμονται με τρόπο που να αυξάνουν τον αριθμό θέσεων εργασίας, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τάχθηκε κατά του κερματισμού σε μικρά έργα.  » Αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας, πρέπει να ζητάτε τη γνώμη των περιφερειαρχών, χωρίς αυτή να είναι δεσμευτική. Ο ξερολισμός είναι εχθρός μας» τόνισε.  Προτεραιότητες για τον πρωθυπουργό είναι επίσης η ενίσχυση της ρευστότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις , οι επενδύσεις και η επανέναρξη των μεγάλων έργων.

Έδωσε έμφαση στην ελληνική προεδρεία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014 και επεσήμανε το γεγονός ότι το Μάιο του 2014 θα πραγματοποιηθούν και οι ευρωεκλογές και τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι, όπως είπε, στραμμένα πάνω μας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι υπουργοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση των κονδυλίων και πρότεινε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προετοιμασία της κυβέρνησης και των περιφερειών.

Στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την ανάπτυξη με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό ενώ δημιουργείται Συντονιστική Επιτροπή Χάραξης Πολιτικής στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία καθώς και εκπρόσωποι των περιφερειών.

Στην συνεδρίαση μίλησε και ο υπουργός Γεωργίας κ. Τσαυτάρης ο οποίος είπε ότι τα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα δεν θα περικοπούν . » Παίρνουμε τα ίδια λεφτά για τη γεωργία, η Ευρώπη στρέφεται στον αγροτικό τομέα, οι αγρότες δεν θα πρέπει να φοβούνται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υφυπουργός με αρμοδιότητα  το ΕΣΠΑ ο Κ. Βιρβιδάκης

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη τον ορισμό αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Νέος υφυπουργός ορκίζεται αύριο στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τον ορισμό υφυπουργού που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Φεβρουάριος, 2013, 6:04 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr