Νέες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων

Ρύθμιση που προβλέπει το πάγωμα των δόσεων των στεγαστικών δανείων για δυο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, με χαμηλό επιτόκιο 1,5%, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, αφού πρώτα αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της πρέπει να υπολογίσει τις ακριβείς επιπτώσεις που θα έχει για τις τράπεζες στα κεφάλαια τους.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση;

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αμειβόμενοι με δελτίο παροχής από εργοδότη έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στη ρύθμιση, τηρώντας βασικές προϋποθέσεις, που θα επιτρέπουν στους δανειολήπτες να μην καταβάλλουν για δύο χρόνια τοκοχρεολυτική δόση, δόση για το κεφάλαιο και τον τόκο. Στην περίοδο αυτή θα πληρώνει μόνο δόση ίση με τον τόκο που αναλογεί στο δάνειό του, η οποία θα υπολογίζεται με ευνοϊκό επιτόκιο 1,5%. Το δάνειο θα επιμηκύνεται για δύο χρόνια, όσο και η τοκοπληρωμή.

Οι προϋποθέσεις που επιβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης

• Ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ
• Το εισόδημα να έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010 – 2012
• Ύπαρξη δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας
• Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ
• Το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως της υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης

Σημαντικό παράλληλα είναι το όφελος που προκύπτει για τον οφειλέτη καθώς μπορεί να μειώσει τη δόση του δανείου του ακόμη και πάνω από 700 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει φροντίσει επιπλέον και το θέμα των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, καθώς προωθεί βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Φεβρουάριος, 2013, 12:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Νέες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων”

 1. ΤΑΣΟΣ

  Μεγάλη απάτη. Ούτε έναν στους δέκα δεν αφορά

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr