Βράβευση του Ιωάννη Εμμανουηλίδη από τον δήμο Καστοριάς

Δελτίο Τύπου – Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς και σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 η εκδήλωση βράβευσης του συμπολίτη μας μαθητή λυκείου κ. Ιωάννη Π. Εμμανουηλίδη ο οποίος συμμετείχε στην Ελληνική τετραμελή ομάδα, η οποία κατέλαβε την 9η θέση στην 9η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robotics Olympiad 2012), στη Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισίας, από 9-12 Νοεμβρίου 2012.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τον μαθητή κ. Ιωάννη Π.Εμμανουηλίδη , την μαθήτρια κα. Ευαγγελία Φαχαντίδου ,την κα. Ειρήνη Τσικαδέρη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και την κα Καλλιόπη Παρόγλου φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) ,συμμετείχε με την κατασκευή ρομπότ που υποστηρίζει την εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό ενώ για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα διαγωνίστηκαν 15.000 ομάδες μαθητών-φοιτητών από 38 χώρες.

Για την σημαντικότητα της διάκριση της ελληνικής ομάδα μίλησαν ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. WRO ΕΛΛΑΣ (WorldRoboticsOlympiad) κ. Ιωάννης Σομαλακίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΠΔΜ με αντικείμενο “Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση” κος Νικόλαος Φαχαντίδης και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ρομπόταπό τον κ. Εμμανουηλίδη ενώ αναφορά στη δράση της ομάδας έκανε και η φοιτήτρια κα Τσικαδέρη .

Για τον Καστοριανό μαθητή κ. Ιωάννη Π.Εμμανουηλίδη μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση η καθηγήτριά του Φιλόλογος-Συγγραφέας κα Νάνσυ Χατζή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε η σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αριθ. 7/2013 και εν συνεχεία ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης απένειμε τιμητική πλακέτα και τιμητικό έπαινο στον μαθητή κ. Ιωάννη Π.Εμμανουηλίδη . Με τιμητικό έπαινο τιμήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας διαμέσου της κας Ειρήνης Τσικαδέρη η οποία ήταν και η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας .

Στο τέλος της εκδήλωσης ο μαθητής κ. Ιωάννης Π.Εμμανουηλίδης , αναφερόμενος

στην ιδιαίτερη τιμή που του αποδόθηκε από τον Δήμο Καστοριάς , μίλησε για τον αγώνα του ιδίου και της οικογένειάς του , καθώς επίσης και για τους δασκάλους και τους καθηγητές οι οποίοι υπήρξαν αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά του , ευχαριστώντας τους όλους βαθιά συγκινημένος .

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή φωτογραφιών από την συμμετοχή της ομάδας στην 9η Ολυμπιάδα Ρομποτικής και τη βράβευσή της .

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Φεβρουάριος, 2013, 3:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr