ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Χαμός στην χώρα μας με το θέμα τις απελευθέρωσης των μίνκ από την γνωστή επιχείρηση στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς. Έχει ξεσπάσει » πόλεμος » ανακοινώσεων και πολλά σχόλια αναγνωστών οι οποίοι αντιδρούν με την εκτροφή και θανάτωση των ζώων.Στην γνωστή ιστοσελίδα Indymedia το όλο θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 • Σας δίνουμε τα κείμενα και τις τελευταίες ανακοινώσεις για το όλο θέμα

 • Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, ξημερώματα Σαββάτου και συγκεκριμένα σε περιοχή της Σιάτιστας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από περίφραξη σε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, και απελευθέρωσαν ανοίγοντας ανασφάλιστη σιδερένια πόρτα περί τα 2.000 ζώα.

ΠΙΣΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗ!

 • Ανταπόκριση από Καστοριά

από Κάτια 8:23μμ, Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Είμαι θυμωμένη, πάρα πολύ θυμωμένη. Μόλις πήρα ανταπόκριση από Καστοριά. Από εγκάρδια φίλη, άνθρωπο από τους πιο οικολόγους που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου, η οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει σε χωριό της Καστοριάς, που αγαπάει και δε θέλει να εγκαταλείψει.

Μου περιέγραψε την κατάσταση, η οποία έχει ως εξής:

50.000 κουνάβια ελεύθερα σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων. 18.000 περισυλεχθήκαν είτε από αυλές είτε επειδή επέστρεψαν στο χώρο όπου εκτρέφονταν προς αναζήτηση τροφής. Κρατούνται για σφαγή μιας και τώρα πια που δεν έχουν αριθμό/ταυτότητα δεν μπορούν να διατεθούν για γούνα.

Τα ζώα στο χώρο όπου εκτρέφονταν κατά τη διάρκεια των θερινών ημερών καταβρέχονταν για να μη «σκάσουν» από τη ζέστη. Τώρα πια, ελεύθερα, δε βρίσκουν νερό για να δροσιστούν, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από θερμοπληξία οπουδήποτε, σε χωράφια, σε αυλές κ.λπ.

Τη νύχτα γίνεται πόλεμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να κοιμηθεί από τα τρεχαλητά, τα γαυγίσματα, τους πυροβολισμούς. Τα κουνάβια σκότωσαν όλες τις οικόσιτες κότες. Και φαντάζομαι ότι δε θα περιοριστήκαν μόνο εκεί. Έχουν απλωθεί σε 30 χιλιόμετρα ακτίνα ήδη, όπου μπορούν να πνίξουν οποιοδήποτε ζωντανό έχει μικρό μέγεθος και βρεθεί μπροστά τους. Η μυρωδιά είναι διάχυτη παντού.

Τα πιτσιρίκια στα χωριά καλλιεργούν τα δολοφονικά τους ένστικτα, κάνοντας διαγωνισμό μεταξύ τους για το ποιο θα σκοτώσει τα πιο πολλά. «Εγώ σκότωσα 3», «Ναι, αλλά εγώ σκότωσα μάνα!». Τα πιτσιρίκια νομίζουν ότι είναι οι ήρωες του χωριού, μιας και όπου κι αν σταθούν ακούνε για τις πνιγμένες κότες και τις ζημιές που έχουν προξενήσει τα κουνάβια.

Τρεις, τουλάγχιστον, οικογένειες καταστράφηκαν οικονομικά. Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του εκτροφείου νοσηλεύεται. Ο ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση έχει τρία παιδιά και δεν γνωρίζει κανένα άλλο επάγγελμα.

Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον. Πείτε μου ποιος από τους τρεις αυτούς παράγοντες λήφθηκε υπόψη στη συγκεκριμένη περίπτωση; Και τώρα θέλω να μου πείτε ειλικρινά: Χαίρεστε πραγματικά για αυτήν την κατάσταση;

Κάτια
Μηχανικός περιβάλλοντος – οικολόγος – χορτοφάγος

 • 1203264 Δελτίο τύπου Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων

από .. 1:35μμ, Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ένα πολύ ενδιαφέρον δελτίο τύπου από τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Δεν βρήκα κάποιο site του συλλόγου, οστώσω βρήκα το κείμενο δημοσιευμένο σε πολλά site και αναδιμοσιεύω από zougla. Aπό την αναζήτηση μου πάντως φαίνεται ότι όντως υπάρχει ο σύλλογος, ίσως να μην διαθέτει site. Το δελτίο τύπου:

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τα ζώα όχι τα μινκ!

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με προτάσεις, που έχει πρόσφατα καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εκτροφής και θανάτωσης ζώων για την παραγωγή γούνας.

Ζητεί από την Πολιτεία να ακολουθήσει το παράδειγμα μιας πλειάδας χωρών της Ε.Ε., που έχουν απαγορεύσει τη βάρβαρη αυτή οικονομική δραστηριότητα των ανθρώπων για λόγους καλλωπιστικούς.
Ζητεί από την Πολιτεία να σταματήσει να επιδοτεί τις βιομηχανίες αυτές του θανάτου και να προωθήσει εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας που δεν θα βασίζονται στη βία.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του, αναφορικά με την απελευθέρωση γουνοφόρων ζώων από τα κλουβιά τους σε Καστοριά και Κοζάνη «Κανένας απολύτως δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώνει και να δολοφονεί ζώα, ούτε να χρησιμοποιεί την ανωτερότητά του και τη σύγχρονη τεχνολογία, για να καταδικάζει αθώα πλάσματα σε φρικτό θάνατο.

Κάθε χρόνο στις βιομηχανίες-κολαστήρια της Δυτικής Μακεδονίας εξοντώνονται χιλιάδες γουνοφόρα ζώα με τις ευλογίες, τις “κόκκινες” επιδοτήσεις και την νομική κάλυψη της Πολιτείας.

Ας επιτρέψουν να γίνει ένα αντικειμενικό reportage μέσα στις βιομηχανίες αυτές για να ακούσουν όλοι τις κραυγές πόνου και αγωνίας χιλιάδων ζώων κατά την στιγμή της θανάτωσής τους, με βάρβαρους τρόπους.

Επειδή τέτοιες πράξεις και οικονομικές δραστηριότητες είναι αντιστρόφως ανάλογες με τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, ας σταματήσουν οι υποκριτικές φωνές διαμαρτυρίας.

Αυτοί που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση αυτών των ζώων, δηλώνουν τη »λύπη» τους για τον επικείμενο θάνατο των ζώων αυτών από τα διερχόμενα οχήματα ή από τη μη δυνατότητά τους να κυνηγήσουν πια και να τραφούν.

Υπάρχουν εξάλλου και μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα ζώα που έχουν μεγαλώσει σε κλουβιά αιχμάλωτα μπορούν ακόμα και να επιβιώσουν. Ας σταματήσουν να «λυπούνται» για τον θάνατο άλλων ζώων (ορνίθων κ.ο.κ.) από τα μινκ, αφού ούτως ή άλλως αυτό που τους επιφυλάσσει ο άνθρωπος είναι ο θάνατος διά της σφαγής και μάλιστα χωρίς αναισθητικό.

Ας πάψουν να ανησυχούν για την “καταστροφή” της φύσης, που προκαλεί η απελευθέρωση ζώων, μιας φύσης κατά της οποίας καθημερινά και για πάρα πολλά χρόνια εγκληματεί το ανθρώπινο είδος».

Σχόλιο του αναδημοσιευτή: Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση, γιατί δεν γίνεται σαφές από το παραπάνω κείμενο. Το γδάρσιμο των ζώων γίνεται όσο αυτά ακόμη είναι ζωντανά γιατί αυτό βοηθάει στην ποιότητα της γούνας!! (και όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, χωρίς αναισθητικό).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Αύγουστος, 2010, 4:04 μμ. στις Κατηγορίες ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

4 Σχόλια για “ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”

 1. GOYNARAS

  GIATI APLA DEN 8ESPIZEI TO KRATOS NOMOUS POU NA APAGOREUOUN TETIOY IDOYS IDEOLOGIES ? TI 8A PEI EIMAI OIKOLOGOS? TREFOME ME GAZON KAI NERO TOU POTAMOU KAI DIASKEDAZW KANONTAS ZHMIA STO OIKOSYSTHMA KAI STIS PERIOUSIES TWN ALLWN???? PISSA KAI POUPOULA XREIAZONTE DIOTI AN DEN TA MA8EIS APO MIKRA LEEI O LAOS MEGALA DENNNNN…..

 2. ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΦΡΟΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΕ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ; ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΒΟΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ;
  ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΣΚΕΨΟΥ ΑΝΟΗΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑΣ ΣΟΥ! (ΒΟΔΙΟΥ)
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ! ΣΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ; ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΠΟΥΛΗ! ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!!!
  ΠΑΙΞΕ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ Σ’ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ;

 3. ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ….ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΘΕΣΗ-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΙΓΚ ΑΠΟ ΦΑΡΜΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΟΥΣ

 4. ntalaveraS

  ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΤΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ……………….ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
  ΧΑΙΡΕΤΕ!!!!!!!!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr